Buurtvoorlichters

Wat zijn buurtvoorlichters?

Buurtvoorlichters is een groep vrijwilligers die bewoners in Gouda aan de deur informeert over zaken die belangrijk zijn. Dit doen zij in opdracht van de Gemeente Gouda, de woningcorporaties, het Sociaal team en andere maatschappelijke organisaties. De vrijwilligers zijn veelal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, oftewel bewoners die (langdurig) moeten rondkomen van een bijstandsuitkering.

Wil jij Buurtvoorlichter worden?

Zoek je zinvol vrijwilligerswerk? Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe mensen. Vind je het leuk om contact te maken, dan is het werk als buurtvoorlichter misschien iets voor jou. Je hoeft geen specifieke opleiding te hebben, of een bepaald taalniveau. Iedereen is welkom. Als vrijwillig buurtvoorlichter doe je bijvoorbeeld werkritme op, of word je vaardiger in de Nederlandse taal.  Zo wordt het gemakkelijker de stap te zetten naar betaald werk of ander duurzaam vrijwilligerswerk. Het team buurtvoorlichters krijgt begeleiding van een beroepskracht van Kwadraad en een aantal taalcoaches die dit werk ook vrijwillig doen.

Taalcoach worden bij de Buurtvoorlichters?

Vind je het leuk om een inburgeraar te helpen met de Nederlandse taal? Onze taalvrijwilligers begeleiden statushouders een-op-een tijdens de uitvoering van het werk. De eerste periode zal je vooral gesprekken voeren met de statushouder en achter de computer de Nederlandse taal oefenen. Daarna ga je samen met de statushouder mee op pad de wijk in om daadwerkelijk voorlichting te geven aan bewoners aan de deur.

Wat bieden we?

Het project Buurtvoorlichters biedt een veilige ontwikkelplek om basis werknemersvaardigheden te ontwikkelen.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie hebben, neem dan een kijkje via www.buurtvoorlichtersgouda.nl, of neem contact op via info@buurtvoorlichters.nl, of door te bellen met coördinator Natasja Brouwer via T 06 40 92 51 46.