Ik (k)en mijn kind

Waar gaat deze cursus over?

Het opvoeden van een kind is een van de moeilijkste zaken die er bestaan. Door middel van deze cursus willen wij je een aantal belangrijke zaken onder de aandacht brengen die je kunnen helpen om je goed aan te laten sluiten bij je kind, waardoor je goed de opvoeding kan geven die het beste werkt voor jullie. Het wordt makkelijker om vertrouwen in jezelf te hebben en daardoor steviger in je schoenen te staan om door te zetten als het eventjes niet lukt.

Deze cursus is dus geen opvoedcursus. Er zijn genoeg instanties die je in je opvoeding kunnen adviseren. Deze cursus helpt je de keuze te maken om op te gaan voeden op een manier die bij jullie past. Hierdoor bereik je uiteindelijk het meest met de minste moeite.

In deze cursus zijn er vier stappen.

1. Wat voor kind heb ik?

Ieder kind is anders. Dat heeft te maken met de leeftijdsfase van je kind, maar ook met het karakter. Er zijn rustige, stille, drukke, vrolijke, beweeglijke, open, gesloten, verlegen kinderen, ga zo maar door. En al deze kinderen hebben natuurlijk een eigen aanpak nodig. Het is daarom belangrijk om uit te zoeken wat voor soort kind je hebt, zodat je je opvoeding hierop kunt aansluiten.

Lees verder

2. Wat voor soort ouder ben je?

In dit deel is het belangrijk dat je gaat herkennen wat voor ouder jij bent, hoe jij je gedraagt als ouder.

Lees verder

3. Wat heb je voor ogen bij de opvoeding?

In dit deel bespreken we wat je uiteindelijk wilt voor je kind. Welke eigenschappen vind je belangrijk dat je kind zal hebben als hij uit huis gaat? En wat wil je hem meegeven?

Lees verder

4. Hoe kun je dat bereiken?

Er zijn heel veel theorieën en manieren van opvoeden en voor elke manier is wat te zeggen. Het gaat er alleen om dat je de manier vindt die bij jullie past.

Lees verder