Wie ik ben

In de training 'Wie ik ben' staat hoe jij denkt, doet en voelt centraal. De opdrachten leiden je naar meer bewustwording over jouw identiteit.

Tijdens bepaalde levensfases zijn we meer op zoek naar onszelf. Het sterkst is dat tijdens de puberteit en adolescentie: van 12 tot 24 jaar. In deze periode wordt het beeld van jezelf en van je omgeving aan het wankelen gebracht.

We willen goed overkomen bij de ander en zullen daarom proberen om geen fouten te maken. Hierdoor kunnen we niet altijd ons zelf zijn. Als je jezelf te veel aanpast aan een ander kan dit ervoor zorgen dat je 'vervreemdt' van jezelf. Daarom is het belangrijk te weten wie je bent. Je kunt dan altijd terug naar jouw basis. Deze basis bestaat uit jouw sterke eigenschappen, daar waar jij goed in bent.

Wie ben ik?

In het eerste deel zal vooral gaan over wie je bent en hoe je naar jezelf kijkt. Dit doe je door een vragenlijst in te vullen en door via je naam naar jezelf te kijken.

Lees verder

Mijn gevoelens en gedachten

In dit deel ga je aan de slag met hoe je omgaat met je gevoelens en hoe deze beïnvloed kunnen worden door jouw gedachten. Voor de opdrachten zal er eerst een stuk theorie zijn. Er zijn twee opdrachten aan gekoppeld.

Lees verder

Assertiviteit en grenzen

Dit deel gaat over assertiviteit en grenzen. Via de opdracht kun je er achter komen hoe assertief jij bent. In een stukje theorie staat beschreven wat het verschil is tussen subassertief, agressief en assertief.

Lees verder

Waar kom ik vandaan?

In deel vier wordt waar je vandaan komt onderzocht. Wie zijn je ouders en wat vind jij goed aan hen, of wat wil jij juist anders doen? Het tweede deel gaat meer in op vriendschappen en relatie met anderen. Er zijn drie opdrachten die gemaakt kunnen worden. Opdracht één is het beantwoorden van vragen over je ouders. Opdracht twee is het opschrijven van belangrijke gebeurtenissen. De laatste opdracht is het beantwoorden van vragen over vriendschappen.

Lees verder

Seksualiteit

Dit laatste deel zal gaan over seksualiteit. In de opdracht zullen vragen gesteld worden die jouw inzicht vergroten over hoe jij over seksualiteit denkt.

Lees verder