Ik (k)en mijn kind – zelfhulptraining

Waar gaat deze cursus over?

Het opvoeden van een kind is een van de moeilijkste zaken die er bestaan. Door middel van deze cursus willen wij je een aantal belangrijke zaken onder de aandacht brengen die je kunnen helpen om je goed aan te laten sluiten bij je kind, waardoor je goed de opvoeding kan geven die het beste werkt voor jullie. Het wordt makkelijker om vertrouwen in jezelf te hebben en daardoor steviger in je schoenen te staan om door te zetten als het eventjes niet lukt.

Deze cursus is dus geen opvoedcursus. Er zijn genoeg instanties die je in je opvoeding kunnen adviseren. Deze cursus helpt je de keuze te maken om op te gaan voeden op een manier die bij jullie past. Hierdoor bereik je uiteindelijk het meest met de minste moeite.

We adviseren je om voor deze zelfhulptraining een speciaal e-mailadres aan te maken bij bijvoorbeeld Gmail of Yahoo. Met dat e-mailadres kun je dan 'Mijn Kwadraad' aanmaken!

Je volgt de training via een persoonlijke, beveiligde pagina op 'Mijn Kwadraad'. Via 'Mijn Kwadraad' kun je altijd je vraag stellen.

In deze cursus hebben we vier stappen.

  1. Als eerste onderzoek je je kind. Hoe is jouw kind?
  2. De tweede stap is het kijken naar jezelf. Hoe was jij als kind? Hoe ben jij nu?
  3. De derde stap is bekijken wat je voor ogen hebt in de opvoeding van je kinderen.
  4. En als laatste geven wij je handreikingen voor hoe je hiermee aan de slag kan gaan.

We wensen je heel veel succes en plezier met het volgen van deze cursus.