Luister ‘s? – zelfhulptraining

Opvoeden is ontzettend moeilijk. Er wordt van jou als opvoeder verwacht dat je het kunt, maar het kan helemaal geen kwaad om daar wat hulp bij te krijgen. Veel mensen hebben daar behoefte aan. In deze cursus helpen we je daarbij.

De titel van deze cursus kun je op twee manieren lezen: alsof je een ouder bent, maar ook alsof je een kind bent. Ouders willen graag dat hun kinderen naar hen luisteren, en kinderen willen ook heel graag dat ouders naar hen luisteren. In deze cursus leer je hoe je op een andere manier naar je kind kunt kijken en luisteren, zodat je je opvoeding beter op je kind kunt afstemmen.

Deel 1 en 2 gaan over observeren, deel 3 gaat over het toepassen. Dit betekent dat je in deel 1 en 2 goed gaat kijken en luisteren naar je kind, zonder dat je meteen tot actie overgaat. Je laat bezinken wat je ziet en hoort.

Het doel is een beter contact met je kind waardoor je kind ook beter naar jou kan luisteren.

Als je een goed contact met je kind hebt helpt dat als je te maken krijgt met moeilijke situaties zoals luisteren, pesten, scheiden, overlijden. Maar het helpt ook in het gewone dagelijkse leven: het contact wordt leuker, makkelijker en gezelliger.

Om deze cursus te volgen maak je eerst een account aan in 'Mijn Kwadraad'. Mocht je tijdens de zelfhulpcursus vragen hebben, dan kun je die vanuit Mijn Kwadraad stellen via e-mail of tijdens het chatspreekuur.