Omgaan met mijn boosheid – begeleid

Misschien heb je jezelf al vaker voorgenomen dat je het niet meer zover zult laten komen. En misschien heb je je partner gezworen dat het nooit meer zal gebeuren. Het zijn goede bedoelingen, maar het veranderen van een patroon is een hele klus met valkuilen op de loer. De kans op succes neemt toe wanneer je kiest voor het volgen van bijvoorbeeld deze cursus. Je wordt onder andere begeleid in het leren herkennen van de opbouw van je woede en het tijdig stoppen van die spanningsopbouw. Daarnaast wordt er stilgestaan bij hoe je situaties in je dagelijks leven anders aan kunt pakken.

Wanneer je een partner hebt raden wij je aan om je partner bij deze cursus te betrekken. Er wordt onder andere de time-out methode besproken en het verbeteren van de communicatie waarbij het belangrijk is dat jullie beiden samenwerken.

Vaak levert agressie op de korte termijn voordelen op. Daardoor wordt voor agressief gedrag gekozen. Agressie kan bijvoorbeeld een manier zijn om weer controle over de situatie te krijgen. Als je je gedrag wilt veranderen kunnen de voordelen van agressief reageren een valkuil zijn!

Een groot nadeel van agressie is dat het altijd ten koste gaat van je relatie met de ander (je partner, je werkgever, etc). Vroeg of laat zal duidelijk worden dat de ander dit gedrag niet langer toestaat. Er ontstaat een vertrouwensbreuk binnen jullie relatie. Dit geeft weer aanleiding tot nieuwe spanning, waardoor de kans op herhaling van agressie en geweld groter wordt. Het verliezen van je zelfbeheersing zal jezelf telkens de boodschap geven dat je de situatie niet onder controle hebt en hierdoor krijg je een slecht beeld over jezelf. Ook dit is vaak weer een aanleiding tot agressie. Als je jezelf enigszins herkent in dit plaatje is deze cursus mogelijk iets voor jou.

In deze training leer je naar jezelf te kijken, en hoe je op een goede manier met jouw boosheid kunt omgaan.

Als je geïnteresseerd bent in de training “Omgaan met mijn boosheid”, maar je weet niet of de training geschikt voor je is, dan kun je ons altijd vrijblijvend je vraag stellen. Je kunt je natuurlijk ook meteen aanmelden. Wil je liever eerst even rondkijken, dan kun je eerst 'Mijn Kwadraad' aanmaken. Voor al deze mogelijkheden kun je gebruik maken van de knoppen in het menu hieronder.