Als je je eenzaam of onbegrepen voelt

Iedereen heeft behoefte aan andere mensen om zich heen. Maar in onze moderne maatschappij is het soms moeilijk om echt met anderen in contact te komen. Heb jij daar ook last van en voel je je eenzaam? Zoek contact met andere mensen, ook al is dat moeilijk.

 Tip 1: Kom in actie

Om met mensen in contact te komen moet je zelf actie ondernemen. Als je mensen om je heen verzamelt, voel je je vaak minder alleen. Meld je daarom bijvoorbeeld aan bij een (sport)vereniging of hobbyclub . Wat vind je leuk om te doen? Er zijn mogelijkheden om dit in groepsverband te ondernemen. Je kunt ook vrijwilligerswerk gaan doen. Er zijn diverse vrijwilligersorganisaties die zitten te springen om mensen. Kijk op Vrijwilligerswerk.nl of zoek via Google een vrijwilligersorganisatie in jouw regio.

Tip 2: Zoek een maatje

Via internet kun je mensen vinden met dezelfde interesses of anderen die ook op zoek zijn naar vriendschap of zelfs een relatie. Meld je aan bij een site waar mensen vriendschap zoeken of op een datingsite. Je kunt je via Kwadraad ook opgeven voor een buddyproject. Je komt dan in contact met een vrijwilliger waar je wekelijks mee afspreekt. Je buddy bied je een luisterend oor en heeft de tijd en aandacht voor jou.

Tip 3: Ga na waar het misgaat

Heb je al meerdere keren geprobeerd om contact te maken en liep het steeds mis? Onderzoek dan waar het elke keer misgaat en wat je kunt doen om dat element aan te pakken. Als je er zelf niet uit komt, kun je contact opnemen met een maatschappelijk werker. Jullie kunnen samen op zoek naar de oorzaak waarom het moeilijk voor je is om contact te maken of relaties te onderhouden.

Hulp bij eenzaamheid

Voel je je eenzaam en onbegrepen en wil je dat aanpakken? Wij kunnen je op verschillende manieren helpen. Kies hieronder bij Direct aan de slag hoe je contact met ons opneemt.