Als je kinderen zagen dat jij en je partner elkaar sloegen

Voor kinderen is het vaak schokkend om te zien of horen dat hun ouders elkaar slaan. Het tast hun gevoel van veiligheid aan. Soms denken ze dat het geweld hun schuld is. Weet dat dit niet het geval is en vertel hen dat. Vertel ook dat het nooit had mogen gebeuren. Laat zien dat je op zoek gaat naar hulp, zodat het nooit meer gebeurt.

Tip 1: Vertel je kinderen dat jullie elkaar nooit hadden mogen slaan

Je kinderen kunnen zich minder veilig voelen, als ze hebben gezien of gehoord dat jij en je partner elkaar sloegen. Vertel hen dat het nooit had mogen gebeuren en dat het ook nooit meer zal gebeuren.

Tip 2: Zoek hulp om je gedrag echt te veranderen

Laat je kinderen zien dat jullie elkaar echt nooit meer willen slaan: zoek hulp om jullie gedrag te veranderen. Praat bijvoorbeeld met een maatschappelijk werker van Kwadraad. Hieronder zie je hoe je contact met ons opneemt.

Tip 3: Wees duidelijk. De schuld voor de ruzie ligt bij jullie, niet bij de kinderen

Wees duidelijk naar je kinderen: zij zijn op geen enkele manier verantwoordelijk voor jullie gedrag. Zij dragen dus ook geen schuld voor jullie ruzie. Vertel ze dit, maar laat het ook merken in jullie gedrag.

Hulp bij huiselijk geweld

Wil je de kinderen laten zien dat jullie elkaar nooit meer willen slaan? Wij beantwoorden graag je vragen en kunnen je op verschillende manieren ondersteunen. Kies hieronder bij Direct aan de slag hoe je contact met ons opneemt.