Hoe kom ik aan toeslagen?

Heb je een zorgverzekering, een huurhuis of kinderen, dan heb je misschien recht op een tegemoetkoming in de kosten die je daarvoor maakt. Hiervoor bestaan verschillende toeslagen: zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget of kinderopvangtoeslag. Kijk op de website over toeslagen van de Belastingdienst om te zien op welke toeslag je recht hebt.

Tip 1: Bereken op welke toeslagen je recht hebt

Via de website van de Belastingdienst kun je berekenen of je recht hebt op een toeslag. Via deze site kun je ook toeslagen aanvragen of veranderingen doorgeven. Hou er rekening mee dat je hiervoor een DigiD code bij de hand hebt.

Tip 2: Vraag ondersteuning bij het aanvragen van toeslagen

Vraag aan een vriend, familielid of bekende of hij je kan helpen bij het aanvragen van toeslagen. Je kunt ook een afspraak maken met een maatschappelijk werker van Kwadraad. Kijk hieronder bij Direct aan de slag hoe je contact met ons kunt opnemen.

Hulp bij toeslagen

Wil je ondersteuning bij het zoeken naar eventuele toeslagen die op jouw situatie van toepassing zijn? Wij kunnen je op verschillende manieren helpen. Kies hieronder bij Direct aan de slag hoe je contact met ons opneemt.