Hoe stop je ruzie tussen je kinderen?

Als je kinderen ruzie hebben, is het fijn als ze er zelf uitkomen. Kunnen ze zelf geen oplossing vinden? Dan is het goed om als ouder neutraal te blijven en te zorgen dat ze een nieuwe start kunnen maken.

Tip 1: Blijf neutraal

Als ouder ben je neutraal en kies je geen partij. Neem de tijd en laat je kinderen hun verhaal doen. Laat ze vertellen wat ze zelf anders hadden kunnen doen en laat ze met elkaar nadenken over een oplossing en deze uitvoeren. Soms is het nodig dat de kinderen even afstand nemen van elkaar. Bedenk samen met ieder kind wat ze kunnen doen om het op te lossen.

Tip 2: Laat ze een nieuwe start maken

Laat je kinderen sorry zeggen tegen elkaar en een nieuwe start maken. Je kunt zelf even in de buurt blijven om te kijken of dit ook echt lukt.

Tip 3: Laat een maatschappelijk werker meedenken

Lopen de ruzies en problemen tussen je kinderen regelmatig hoog op? Laat dan eens een maatschappelijk werker of pedagogisch adviseur met u meedenken. Deze kan tips geven of je gaat samen op zoek naar oplossingen die bij jouw situatie passen. Neem hiervoor contact op met Kwadraad. Bekijk hieronder hoe je ons kunt bereiken.

Hulp bij opvoeden

Wil je ondersteuning bij de opvoeding van je kind(eren)? Wij kunnen je op verschillende manieren helpen. Kies hieronder bij Direct aan de slag hoe je contact met ons opneemt.