Kiezen tussen je ouders bij een scheiding

Als je ouders gaan scheiden is dat een nare situatie. Wat moet je doen als ze je vragen bij wie je wilt wonen? Zelfs als je eigenlijk wel weet wat je het liefst doet, wil je geen van beiden teleurstellen.

Je kunt dit filmpje aan je ouders laten zien:

Tip 1: Zeg tegen je ouders dat je het niet weet

Als kind hoef je niet te kiezen. Een keuze maken tussen je vader of moeder is veel te lastig. Je ouders kunnen beter zelf bepalen wat de beste oplossing is. Voor jou en voor hen.

Tip 2: Praat erover met je ouders

Vertel aan je ouders hoe je je voelt. Dat je niet wilt kiezen en dat je bang bent een van hen teleur te stellen. Jij mag van allebei je ouders evenveel houden, ook al houden ze niet meer van elkaar.

Tip 3: Vertel het aan iemand die je vertrouwt

Soms helpt het om je hart te luchten. Een volwassene kan je misschien helpen met een goed advies. Wat kun je bijvoorbeeld het beste tegen je ouders zeggen? Vertel daarom aan iemand hoe je je voelt. Bijvoorbeeld een lerares op school, de moeder van een vriendje of vriendinnetje, of je oom of tante of oma of opa.

Hulp na een scheiding

Weet je niet met wie je kunt praten? Ook Kwadraad kan je op verschillende manieren helpen. Kies hieronder bij Direct aan de slag hoe je contact met ons opneemt.