Omgaan met een verslaving

Gebruik je drugs, drink je te veel of kun je niet stoppen met gokken of computeren? Een verslaving kan ervoor zorgen dat je niet altijd de juiste prioriteiten stelt. Herken je dit? Wees dan eerlijk tegenover jezelf en tegenover anderen. Als je er zelf niet meer uit komt, is het goed om professionele hulp te zoeken.

Tip 1: Wees eerlijk naar jezelf

Houd eens bij hoe vaak je toegeeft aan je verslaving. Dit overzicht geeft je een duidelijk idee of je verslaafd bent. Als je concludeert dat je inderdaad verslaafd bent, neem dan het besluit om er iets aan te doen.

Tip 2: Neem een besluit

Als je het idee hebt dat jouw verslaving je belemmert. Als je voelt dat je door de verslaving niet de goede beslissingen neemt, neem dan het besluit om te stoppen. Het heeft ook zin om aan mensen in je omgeving uit te spreken dat je wilt stoppen. Zij kunnen je dan steunen als het even niet zo makkelijk gaat.

Tip 3: Zoek professionele hulp

Het kan moeilijk zijn om op eigen krachten te stoppen. Als jij het idee hebt dat je het niet alleen kunt, schakel dan professionele hulp in. De maatschappelijk werkers van Kwadraad begrijpen jouw probleem en kunnen je helpen om van je verslaving af te komen.

Hulp bij verslaving

Heb jij hulp nodig om van je verslaving af te komen? Wij kunnen je op verschillende manieren helpen. Kies hieronder bij Direct aan de slag hoe je contact met ons opneemt.