Schelden en slaan, zo stop je het

Schelden en slaan zijn vormen van geweld. Dat is schadelijk voor degene die wordt uitgescholden of geslagen, maar ook voor de mensen die toekijken. Geweld stopt niet vanzelf. Heb je geweld zelf ervaren of gezien? Dan is het belangrijk dat je hier iets tegen doet.

Tip 1: Praat erover met iemand die je vertrouwt

Deel je problemen of mogelijk geheim met iemand. Blijf er niet alleen mee rondlopen. Praat met iemand in je omgeving over het geweld. Vaak lucht het op om erover te praten. Bovendien kan diegene met je meedenken en je helpen.

Tip 2: Bel Veilig Thuis of het meldpunt kindermishandeling

Door het land zijn er diverse organisaties die je kunnen helpen bij huiselijk geweld. Je kunt er terecht voor tips, advies of een luisterend oor.

  • In de gemeentegids staan de advies- en steunpunten voor huiselijk geweld en kindermishandeling bij jou in de buurt. Of ga naar www.vooreenveiligthuis.nl en klik op veilig thuis organisaties.
  • Ook de politie ondersteunt bij huiselijk geweld. Je kunt de politie bereiken via (0900) 88 44. Als elke seconde telt, bel je 112.

Tip 3: Praat met een maatschappelijk werker

Soms is het fijn om met een onafhankelijk iemand over je thuissituatie te praten, bijvoorbeeld een maatschappelijk werker. De maatschappelijk werkers van Kwadraad bieden een luisterend oor en werken samen met jou aan een oplossing. Lees hieronder hoe je contact opneemt met Kwadraad.

Tip 4: Bij Partnergeweld

Volg een training om het geweld in je relatie te stoppen of in een nieuwe relatie te voorkomen. Vrouwen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld kunnen de training 'Met alle geweld een relatie' volgen.

Hulp bij huiselijk geweld

Wil je actie ondernemen tegen het slaan en schelden in jullie gezin? En kun je daarbij wel wat ondersteuning gebruiken? Wij kunnen je op verschillende manieren helpen. Kies hieronder bij Direct aan de slag hoe je contact met ons opneemt.