Met alle geweld een relatie
Heb je een relatie (gehad) met een partner die snel jaloers is, die zowel charmant als afwijzend kan zijn, vaak zijn wil aan jou oplegt en je wel eens slaat? Voel je je vaak niet gewaardeerd of voel je je geïntimideerd? Heb je het gevoel dat je vergeleken met vroeger niets meer kunt of vaak iets doet of juist achterwege laat om maar geen ruzie te krijgen en hoop je dat het ooit zal verbeteren? Ben je bang dat je misschien weer in zo’n relatie terecht komt? Dan is deze training misschien iets voor jou.
Waarom deze training?
De ervaring leert dat geweld niet vanzelf stopt. Toch betekent deelnemen aan deze training niet automatisch dat je moet weggaan bij je partner of moet scheiden. Belangrijk uitgangspunt van deze training is wel dat het geweld stopt. De training is ook bedoeld voor vrouwen die in het recente verleden een relatie hadden met een mishandelende partner en die willen voorkomen dat ze weer te maken krijgen met huiselijk geweld.
Wat komt er in de training aan bod?
De volgende onderwerpen:
- Hoe ontstaat geweld?
- Hoe kan de spiraal van geweld doorbroken worden?
- Welke boodschappen over relaties heb je meegekregen?
- Schaamte- en schuldgevoelens.
- Doorbreken van isolement.
- Het verbeteren van sociale vaardigheden zoals het leren grenzen stellen en opkomen voor jezelf.
Voor wie is deze training?
De training is bedoeld voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld in hun relatie. Onder geweld verstaan we lichamelijk geweld (zoals slaan en schoppen), geestelijk geweld (je partner speelt de baas over jou, vernedert je of bedreigt je) of seksueel geweld (gedwongen worden tot seks).
Aan de training kunnen vrouwen van 20 tot 60 jaar deelnemen die nog in een geweldsituatie zitten of in het recente verleden een relatie hadden met een partner die mishandelde.
Praktische informatie
- De cursus vindt plaats in Rijnsburg, Graaf Florislaan 18.
- Op dinsdag van 09.30-11.30 uur.
- Er zijn negen bijeenkomsten; vanaf 30 september 2014.
- Kosten: € 35,- p.p.
- De cursus wordt aangeboden in samenwerking met Rivierduinen en begeleid door een maatschappelijk werker van Kwadraad en een preventiefunctionaris van Rivierduinen.
- Na aanmelding word je uitgenodigd voor een intakegesprek.
Informatie en aanmelden
Wil je meer informatie over deze cursus? Neem contact met ons op via 088 900 4000 of meld je aan via de knop 'Aanmelden voor deze activiteit'.