Coole kikker (weerbaarheidstraining)

Deze activiteit is reeds begonnen. Wellicht vind je onderaan de pagina een soortgelijke cursus die je zou willen doen? Of klik HIER voor de volledige kalender.
→ Oegstgeest

Ella (8) maakt gemakkelijk vriendinnetjes, maar al snel willen kinderen niet meer komen spelen. Ze vinden haar te bazig. Ella begrijpt het niet en is hier verdrietig over.

Rick (10) zou wel willen spelen met andere kinderen, maar durft het niet te vragen. Hij voelt zich buitengesloten en zegt liever alleen, thuis te spelen.

Sander (11) vindt het moeilijk het verschil tussen plagen en pesten te maken en kan moeilijk omgaan met kritiek. Dan wordt hij heel boos.

Er bij horen en plezier hebben, dat wil ieder kind.  Dat vraagt o.a. dat je vrienden kunt maken en houden, goed voor jezelf kunt opkomen, samen kunt spelen en conflicten oplossen en dat je kritiek kunt horen en kritiek kunt geven.  Ieder kind heeft wel iets waarin hij/zij sterker wil worden.

Voor wie en hoe?

De Coole Kikkertraining is een groepstraining van 10 bijeenkomsten voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Spelenderwijs krijgen kinderen handvaten waardoor zij zich sterker voelen staan. Het werkboek helpt thuis en op school het geleerde te oefenen en kan later gebruikt worden als naslagwerk. Halverwege (9 november) is er een ouderavond. De trainers zijn verbonden aan het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Waar en wanneer?

Woensdag 25 oktober, 1, 8, 15, 22 en 29 november, 6 en 13 december 2017, 10 en 17 januari 2018 van 13.15 tot 14.45 uur.

Locatie
Daltonschool
Jan Wolkerslaan 18
Oegstgeest

Meer informatie en aanmelden

Als je meer wilt weten over deze training, of als je je kind wilt aanmelden, kun je contact opnemen met het Jeugd- en Gezinsteam in Oegstgeest via T 088 2542364  en vragen naar Janine Epping, of een mail sturen naar j.epping@jgthollandrijnland.nl.
Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel wordt er een bijdrage van 5 euro gevraagd voor het werkboek.