KIES voor 12-16 jarigen

Deze activiteit is reeds begonnen. Wellicht vind je onderaan de pagina een soortgelijke cursus die je zou willen doen? Of klik HIER voor de volledige kalender.
→ Gouda

Heb je net gehoord dat je ouders uit elkaar gaan? Of zijn ze al langere tijd geleden gescheiden? Of misschien zelfs al lang geleden? Dan is een KIES groep misschien wel iets voor jou.

KIES staat voor: kind in echtscheiding situatie. Als kind kies je niet voor de scheiding van je ouders, het overkomt je. De scheiding en alles wat daardoor in jouw leven verandert, kunnen verschillende gevoelens, zoals boosheid, verdriet, angst of zorgen geven. Misschien heb je er weinig last van, maar ook dan kan het fijn zijn om met leeftijdsgenoten vragen en ervaringen te delen. Wat je vertelt, blijft vertrouwelijk.

Wat ga je doen bij KIES?

In acht bijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur kun je door verschillende werkvormen, zoals vragenkaartjes, een stellingenspel, tekenen, gesprek en drama naar voren brengen wat de scheiding voor jou betekent. Dat kan van alles zijn. Misschien zit je ergens mee, heb je vragen of is het gewoon fijn om eens te uiten en te horen hoe het voor jou en anderen is. Bij de dingen, die moeilijk zijn kunnen we kijken wat je hierbij kan helpen. Er worden onderling tips gedeeld. Bij KIES kun je ook leren, als je daar behoefte aan hebt hoe je beter voor jouw wensen en belangen kan opkomen.

De KIES groep bestaat uit minimaal zes jongeren en maximaal acht. Er zijn verschillende werkvormen. Wanneer een bepaalde werkvorm niet zo bij je past, is het niet verplicht om daaraan mee te doen. Dan is er vast wel een andere werkvorm bij KIES , die je aanspreekt. De ervaring leert dat er voor iedereen, of je nu houdt van praten of juist liever iets doet wel iets in het KIES programma zit, waar je iets mee kunt. Dat is ook precies de bedoeling, want KIES is er voor jou!

Ouders

Je ouders moeten toestemming geven voor deelname, maar zij zullen verder geen verslag krijgen van jouw deelname aan KIES. Het blijft vertrouwelijk. Voor je ouders is er wel een informatiebijeenkomst over de werkwijze van KIES en na afloop is er een mogelijkheid voor een afsluitend gesprek. In dit gesprek wordt geen informatie gegeven over wat je bij KIES hebt verteld, tenzij we het, wanneer je dat wenst, anders afspreken.

Voor wie?

Jongeren met gescheiden ouders (of ouders die gaan scheiden) van 12 – 16 jaar

Praktische informatie

Locatie: Buurthuis De Kade, Jan Luykenstraat 25 in Gouda
Start: dinsdag 14 mei 2019.
Acht bijeenkomsten, steeds van 15.30 -17.00 uur.

Wil je graag meedoen maar je bent verhinderd op dit tijdstip? Neem dan even contact op met Danieke Hoexum via e-mail d.hoexum@kwadraad.nl. Mogelijk kan e.e.a. anders gepland worden.