KIES

Deze activiteit is reeds begonnen. Wellicht vind je onderaan de pagina een soortgelijke cursus die je zou willen doen? Of klik HIER voor de volledige kalender.
→ Midden-Delfland

De spel- en praatgroep KIES helpt kinderen van wie de ouders gescheiden zijn. Kinderen kiezen niet voor een scheiding, het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderende situatie kan zeer verschillend zijn.

Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en een manier vinden om te kunnen omgaan met alles wat er veranderd is na de scheiding. Het draagt bij aan een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. In de groep vinden de kinderen herkenning bij elkaar. Uit onderzoek is gebleken dat veel kinderen hier baat bij hebben en de KIES bijeenkomsten als plezierig en fijn beleven.

De KIES groep is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar tot en met groep 8 van de basisschool. Er zijn acht bijeenkomsten van een uur en we behandelen verschillende onderwerpen die samenhangen met een scheiding. Dit doen we vooral op een speelse en creatieve manier.

Voorafgaand aan de bijeenkomsten is er voor de ouders een informatiebijeenkomst. Beide ouders moeten toestemming geven via een toestemmingsformulier.

Praktische informatie

  • Start maandag 18 september 2023. Vervolgdata: 25 september, 2, 9, 23 en 30 oktober en 6 november 2023.
  • Tijd: 14:30 tot 15:30 uur
  • Locatie: Basisschool Groen Oase, Doelstraat 48 in Maasland
  • Kosten: geen.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de KIES-coach van Midden-Delfland via T 088 900 4000, of stuur een e-mail naar bureaudienst.middendelfland@kwadraad.nl. Je kunt je ook gelijk aanmelden via de knop 'Aanmelden voor deze activiteit'.