KIES (groep 4 t/m 8)

Deze activiteit is reeds begonnen. Wellicht vind je onderaan de pagina een soortgelijke cursus die je zou willen doen? Of klik HIER voor de volledige kalender.
→ Bodegraven-Reeuwijk

De spel- en praatgroep KIES helpt kinderen van wie de ouders gaan scheiden of zijn gescheiden. Veel kinderen begrijpen niet waarom hun ouders gaan scheiden. Ze denken bijvoorbeeld dat het hun schuld is of denken dat ze jullie weer gelukkig kunnen maken. In de groep vinden de kinderen herkenning bij elkaar.

Jullie scheiding beter leren begrijpen

Tijdens de spel- en praatgroep leren je kinderen jullie scheiding beter te begrijpen. Ze verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en leren hun vragen en angsten te uiten. Door te communiceren met ‘ik-boodschappen’ kunnen ze gemakkelijker omgaan met conflicten. Zo ontstaat een gedragsverandering: je kinderen krijgen een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.

Onderwerpen die samenhangen met een scheiding

De spel- en praatgroep wordt geleid door gecertificeerde KIES-coaches (KIES = Kinderen in Echtscheidings Situatie). Ze behandelen onderwerpen die samenhangen met een scheiding, zoals:

  • familie
  • emoties
  • verstoorde communicatie
  • concentratie en leren
  • gedrag
  • veranderingen
  • omgangsregeling
  • nieuwe partners
  • gewijzigde invloed van beide ouders

Voor wie is deze groep?

Deze training is voor kinderen van groep 4 tot en met 8 van de basisschool. Beide ouders moeten toestemming geven via een toestemmingsformulier. Neem contact op met ons als dit niet mogelijk is.

Praktische informatie

De spel- en praatgroep vindt plaats in Bodegraven, Spoorlaan 2a (in het CJG op de eerste verdieping)
Start dinsdag 4 oktober 2016.
Van 15.30-16.30 uur.
Er zijn acht bijeenkomsten.
Kosten: geen.
Voordat de groep begint, is er een informatiebijeenkomst voor de ouders: dinsdag 27 september van 16.00-17.00 uur.
Na de laatste groep is er een evaluatiebijeenkomst met de ouders: dinsdag 13 december van 16.00-17.00 uur.
Aan de spel- en praatgroep doen minimaal 6 en maximaal 10 kinderen mee.

Informatie en aanmelding

Wil je meer informatie over deze groep? Neem contact met ons op via 088 900 4000 of meld je kind gelijk aan via ' Aanmelden voor deze activiteit'.