Kinderen in een scheiding

Deze activiteit is reeds begonnen. Wellicht vind je onderaan de pagina een soortgelijke cursus die je zou willen doen? Of klik HIER voor de volledige kalender.
→ De Ronde Venen

Echtscheiding: Voor alle betrokkenen vaak een heftige periode, zeker voor de kinderen. Niemand ‘kiest’ zomaar voor een scheiding. Zeker kinderen en jongeren niet. Veel kinderen begrijpen niet waarom hun ouders gaan scheiden. Ze voelen zich bijvoorbeeld schuldig over de scheiding of denken dat zij hun ouders weer bij elkaar kunnen brengen. Bij wie kan je kind terecht om zijn of haar verhaal te doen?

De training ‘Kinderen in een scheiding’ is een spel- en praatgroep waar kinderen kunnen leren omgaan met de lastige dingen die een scheiding met zich kan meebrengen. Tijdens de bijeenkomsten wordt met de groep gewerkt met verschillende werkvormen die afgestemd zijn op de behoeftes van de kinderen. In de groep leren de kinderen beter met hun eigen situatie en de gevolgen van de scheiding die zij ervaren om te gaan. Er wordt gewerkt aan het vinden van eigen haalbare oplossingen voor als ze moeilijke dingen ervaren. In de groep vinden de kinderen herkenning bij elkaar en delen ervaringen met elkaar. De scheiding van de ouders kan recent zijn maar ook al langer geleden zijn.

Voor wie?

De groep is geschikt voor kinderen van 8-12 jaar en wordt begeleid door gecertificeerde KIES-coaches van Kwadraad.

Praktische informatie

  • Acht bijeenkomsten
  • Start maandag 2 maart 2020 van 16.00-17.00 uur
  • Locatie: CJG De Ronde Venen, Hoofdweg 1, Mijdrecht
  • Er zijn acht bijeenkomsten voor de kinderen. Voor ouders is er 1 informatiebijeenkomst bij de start en een evaluatiegesprek bij het einde van de training.
  • Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van €50 per kind. Neem contact op indien dit een probleem blijkt.

 Meer informatie of aanmelden?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het team van Kwadraad in De Ronde Venen op T 088 900 4000. Aanmelden kan via: www.cjgderondevenen.nl/kies-training.