Positief opvoeden voor gescheiden ouders

Deze activiteit is reeds begonnen. Wellicht vind je onderaan de pagina een soortgelijke cursus die je zou willen doen? Of klik HIER voor de volledige kalender.
→ Leiden

Deze training is voor ouders die in een (v)echtscheiding zijn of net afgerond hebben en problemen  ondervinden als gevolg van deze scheiding.

Deelnemers participeren op basis van hun eigen wensen en proces, los van de ex-partner. Mochten ex-partners de groep beide willen volgen, kan dat niet tegelijk in dezelfde groep. De leeftijd van de kinderen speelt geen rol, het is een training gericht op de ouders zelf.

In vijf groepsbijeenkomsten worden vaardigheden geleerd voor het omgaan met de veranderingen als gevolg van de scheiding. Denk aan het hanteren van conflicten, het omgaan met de scheiding en bijbehorende emoties, de mogelijke gevolgen voor de kinderen, het ontwikkelen van een eigen probleemoplossend vermogen en het uitwisselen van tips voor een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning.

We willen benadrukken dat het gaat om een training en niet om een lotgenoten-praat groep.

Praktische informatie

  • De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten.
  • Start vrijdag 7 juni. Vervolgdata 14, 21, 28 juni en 5 juli 2019.
  • Tijd: 09.30 - 11.30 uur
  • Locatie: Roodenburgerstraat 1a, Leiden (tweede verdieping)
  • Kosten: geen
  • De training staat onder leiding van Christian Stokman en Carolien Bonthuis.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Christian Stokman of Carolien Bonthuis via T 088 2542361. Aanmelden kan via de knop 'Aanmelden voor deze activiteit'.