Praten over verlies en rouw

Deze activiteit is reeds begonnen. Wellicht vind je onderaan de pagina een soortgelijke cursus die je zou willen doen? Of klik HIER voor de volledige kalender.
→ Teylingen

Hoe verwerk je het verlies als iemand van wie je houdt overlijdt? Hoe ga je om met pijn, verdriet of boosheid? De gespreksgroep over rouwverwerking voor volwassenen (50+) kan je helpen het verlies een plaats te geven. Hier ontmoet je anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Maatschappelijk werkers van Kwadraad begeleiden de groep. Ze helpen je omgaan met het verlies en je leven weer op te pakken.

Voor wie?

Je partner is overleden en bent 50+ en je heb het dagelijks leven weer op de rails maar het gemis blijft knagen en je komt niet tot actie om een andere invulling aan je leven te geven. Dat zou een gespreksgroep iets voor je kunnen zijn.

Waarover praat je in de gespreksgroep?

De maatschappelijk medewerkers benoemen tijdens de bijeenkomsten onderwerpen of thema’s die je kunt bespreken. Natuurlijk kun je ook je eigen vragen of onderwerpen inbrengen. De onderwerpen die bijvoorbeeld aan de orde kunnen komen, zijn:
- reacties op rouw
- omgang met familie en vrienden
- omgaan met eenzaamheid
- hoe verder zonder je dierbare?
Mocht je twijfelen of deze groep bij je past bieden wij je een persoonlijk gesprek aan om te beoordelen of de groep op het juiste moment van toepassing is.

Praktisch

Acht bijeenkomsten op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur vanaf 28 september 2016
Locatie: nader te bepalen
Kosten: geen

Informatie en aanmelden

Wil je meer informatie over deze gespreksgroep? Neem contact met ons op via 088 900 4000 of meld je aan via de knop 'Aanmelden voor deze activiteit'.