Puber in huis

Deze activiteit is reeds begonnen. Wellicht vind je onderaan de pagina een soortgelijke cursus die je zou willen doen? Of klik HIER voor de volledige kalender.
→ Zoetermeer

Let op! I.v.m. het Coronavirus en de daarmee te treffen voorzorgsmaatregelen gaat deze cursus op deze datum niet door. Zodra het weer mogelijk is, wordt er een nieuwe datum gepland. 

De puberteit is een periode van grote veranderingen, voor pubers en hun ouders. Het lichaam van de puber verandert en ook het brein en gevoelsleven maken grote sprongen. Pubers ontwikkelen zich naar zelfstandigheid, krijgen een eigen mening en nemen niet meer alles van hun ouders aan.

Veel ouders ervaren de puberteit als een lastige maar vooral ook risicovolle periode, waarin het opvoedspoor soms tijdelijk zoek is. Als ouder pendel je vaak heen en weer tussen begeleiden en loslaten, met vallen en opstaan. Waar doe je goed aan? Bij de cursus Puber in huis kun je terecht met al je vragen.

Voor wie?

Voor ouders van kinderen van 10 tot 14 jaar.

Wat leer je in de cursus?

Tijdens de cursus komen onderwerpen naar voren als:

  • De ontwikkeling van de puber. Wat verandert er allemaal en wat is typisch pubergedrag?
  • Hoe overleg je met een puber? En hoe kun je luisteren naar je puber?
  • Hoe ga je om met je puber bij dagelijkse (lastige) opvoedingssituaties?

Naast het geven van achtergrondinformatie en zelf aan de slag gaan met opdrachten, is er ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen tussen ouders.

Praktische informatie

  • De cursus vindt plaats op een nog nader te bepalen locatie in Zoetermeer
  • Drie bijeenkomsten; maandag 23 en 30 maart en 6 en 20 april 2020.
  • Tijd: 19.15 – 21.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • Kosten: geen
  • De cursus wordt begeleid door twee maatschappelijk werkers

Informatie en aanmelden

Wil je meer informatie over deze cursus? Neem contact via het Opvoedbureau via T 088 900 4000 of meld je direct aan via de knop 'Aanmelden voor deze activiteit'.