Rouwgroep

→ Goeree-Overflakkee

Hoe ga je om met verlies nadat iemand van wie je houdt overlijdt? Hoe ga je om met pijn, verdriet of boosheid?

Wat doe je met de reacties uit je omgeving, de goedbedoelde adviezen? Hoe keer je terug naar je werk of hoe herpak je je leven? Wat zijn de gevolgen? Wat komt er allemaal op je af? Talloze onderwerpen, vragen die boven op het verlies en de rouw komen en waar je mee te maken hebt…. dat terwijl je iemand zo ontzettend mist!

In de rouwgroep voor volwassene van Kwadraad Maatschappelijk werk bespreken we in 10 bijeenkomsten allerlei thema’s die ter sprake komen als je een dierbare verloren bent. In de groep ontmoet je anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. De groep is bedoeld voor volwassene die een partner, kind, ouder(s), oma, opa, zus of broer of andere dierbare heeft verloren.

Door samen te komen, maakt dat je als lotgenoot niet alleen bent. De basis voor de groep is vertrouwen en veiligheid die we creëren door verbinding met elkaar. Daarnaast biedt herkenning, erkenning, het luisteren naar elkaar en elkaar zien en horen de basis. Vanuit deze basis gaan we met elkaar in gesprek.

De Maatschappelijk werkers Hannie en Daisy van Kwadraad die de groep begeleiden zijn gespecialiseerd in verlies en rouw. We ondersteunen en faciliteren de groep waarna we hopen dat de lotgenoten ook steun aan elkaar zullen hebben voor nu en eventueel in de toekomst.

Waarover praat je in de gespreksgroep?

De maatschappelijk medewerkers benoemen tijdens de bijeenkomsten onderwerpen of thema’s die we kunnen bespreken. Natuurlijk kun je ook je eigen vragen of onderwerpen inbrengen. De onderwerpen die bijvoorbeeld aan de orde kunnen komen, zijn:

  • Omgaan met familie en vrienden
  • Omgaan met eenzaamheid
  • Hoe verder zonder je dierbare?
  • Hoe kom je de dag door?
  • Papier en regelzaken

De rouwgroep is een lotgenotengroep voor inwoners van Goeree-Overflakkee die een dierbare minimaal 6 maanden geleden in hun naaste omgeving hebben verloren.

Praktische informatie

Adres: Juliana van Stolberglaan 19, 3241 GL Middelharnis

Gebouw: De Dillenburg

Kosten: Geen

Start: 13 juni 2024

Bijeenkomsten: 10 donderdagavonden

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Groep: Maximaal 8 deelnemers

Informatie en aanmelden

Wil je meer informatie of je aanmelden voor de rouwgroep? Neem dan contact op met Hannie Vermeulen, T 06-40122209 of E h.vermeulen@kwadraad.nl of Daisy Brekelmans, T 06-36227609 of E d.brekelmans@kwadraad.nl.