Scheidingscafé

→ De Ronde Venen

Uit elkaar gaan is nooit leuk. Je belandt vaak in een hectische periode, waarin verschillende zaken aan de orde komen waarover je moet nadenken. Er moeten beslissingen genomen worden, die niet altijd makkelijk zijn.  

Het Scheidingscafé besteedt in maart aandacht aan thema; ‘Scheiding en Financiën’. Ga je scheiden, dan spelen naast alle emoties ook de financiën een grote rol. De financiële gevolgen van een echtscheiding kunnen groot zijn. Het is belangrijk om te weten wat een scheiding voor de toekomst op financieel vlak kan betekenen. Welke financiële gevolgen heeft de scheiding? Wat kost het om te scheiden en hoe kijkt de Belastingdienst tegen een scheiding aan? Hoe zit het met partner en/of kinderalimentatie, je pensioen en het recht op toeslagen? Daarom wordt er, aan de vooravond van ‘De week van het geld’,  het thema ‘Scheiding en Financiën’ besproken tijdens het Scheidingscafé op 18 maart. Sociaal Raadslieden en een Financieel adviseur zijn te gast om je hier meer over te vertellen.

Het blijft ook mogelijk om met algemene vragen rond scheiding aan te sluiten bij deze avond.  De mediator, pedagogisch bureau en het maatschappelijk werk zijn tevens aanwezig.

Voor wie?

Voor iedereen die te maken heeft met een situatie van (echt)scheiden en daar vragen over heeft en woonachtig is in De Ronde Venen.

Programma

19.45 uur
Inloop

20.00 uur
Korte presentatie van aanwezige deskundigen over scheiding

20.30 uur
Bespreken van vragen en mogelijkheid tot persoonlijk gesprek

Wanneer?

Maandag 18 maart 2019
Gezondheidscentrum De Ronde Venen,  Hoofdweg 1, Mijdrecht

Maandag 15 april 2019
Gebouw Abencewalde, Kerkgaarde 3, Abcoude

Maandag 20 mei 2019
Gezondheidscentrum De Ronde Venen,  Hoofdweg 1, Mijdrecht

Maandag 17 juni 2019
Gezondheidscentrum De Ronde Venen,  Hoofdweg 1,  Mijdrecht

Informatie

Neem contact op met Kwadraad via T 088 900 4000 en vraag naar de bureaudienst van De Ronde Venen of mail naar bureaudienst.derondevenen@kwadraad.nl.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor het café via bureaudienst.derondevenen@kwadraad.nl.