Sterker aan de start

→ Leidschendam-Voorburg

Sterker aan de start is een weerbaarheidstraining voor kinderen die nu in groep 8 zitten en een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de overgang naar de middelbare school.

Het doel van deze training is om kinderen met meer zelfvertrouwen naar de middelbare school te laten gaan. Onderwerpen die aan bod komen zijn; hoe begin je een eerste dag? Hoe kom je over? Hoe maak je contact met anderen? Hoe ga je om met moeilijke/spannende situaties?
De training is praktijkgericht. We doen veel oefeningen met altijd in ons achterhoofd de overgang naar de middelbare school. Kortom: een leerzame, praktische training om kinderen klaar te stomen voor de overgang naar de middelbare school.                                   

Praktische informatie 

  • De training bestaat uit acht bijeenkomsten, start 11 mei 2020.
  • Tijd: 15.30-17.00 uur.
  • Locatie: De Waterlelie, Prinsenhof 4, Leidschendam
  • Kinderen kunnen aangemeld worden via de SMW’er van school of via de knop 'Aanmelden voor deze activiteit' op deze site. Het is wel belangrijk dat ouders en leerling akkoord zijn met de aanmelding voor deze training.
  • Bij twijfel of de training geschikt is voor een kind, of dat individuele begeleider gewenst is, kan er altijd overlegd worden. Van te voren worden intakes (met ouders) gehouden of het kind geschikt is voor de training.