Workshop ' Samen' verder

Deze activiteit is reeds begonnen. Wellicht vind je onderaan de pagina een soortgelijke cursus die je zou willen doen? Of klik HIER voor de volledige kalender.
→ Lansingerland

In Nederland zijn er tussen de 33.000 en 35.000 scheidingen per jaar. Dat betekent dat bijna 1 op de 3 huwelijken in een scheiding eindigt. Ook al ben je dus niet alleen, bij scheiden komen er een hoop vragen en emoties op je af. Hoe regelen we het financieel? Hoe verdelen we de inboedel? Wie gaat waar wonen? Hoe regelen we de omgang met de kinderen? Hoe ziet mijn toekomst eruit?

In deze klankbordgroep zullen we samen met anderen die in een echtscheidingsproces zitten stilstaan bij het proces van echtscheiding. Met elkaar staan we stil bij de vragen die er leven en informatie die je nodig hebt om stappen te zetten in het echtscheidingsproces. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van elkaars ervaringen. En komt u in contact met anderen die in een soortgelijke situatie verkeren.

Wat levert deze workshop op?

Je hebt tijdens het proces van echtscheiding contact met anderen die in hetzelfde proces zitten en tevens kun je gebruik maken van de kennis en informatie van het maatschappelijk werk.

Wat komt er in deze klankbordgroep aan bod?

De thema’s en vragen die aan bod komen is afhankelijk van de inbreng van de deelnemers.

Je kunt denken aan thema’s als:

  • Boedelscheiding (financiële deel van de scheiding).
  • Het ouderschapsplan
  • Omgaan met de ex partner / ouder de kinderen
  • De (emotionele) veranderingen die de scheiding voor jou teweeg brengt.

Voor wie is deze workshop?

Voor iedereen die meer informatie die begeleiding wenst op het gebied van scheiden en daarbij in contact wilt komen met anderen die in een soortgelijke situatie verkeren. We raden aan om vooraf aan deze klankbordgroep eerst de workshop ‘Scheiden, wat nu?’ en evt. ‘Verder als gescheiden ouders’ te volgen.

Praktische informatie

  • Deze workshop vindt plaats in Gezondheidscentrum Het Mozaïek. Boerhaavestraat 7, Berkel en Rodenrijs.
  • Maandag 21 september 2015 van 10.00-11.00 uur (datum en tijd kan in overleg nog wijzigen).
  • Je kunt zowel individueel als samen deelnemen.
  • De workshop wordt begeleid door een maatschappelijk werker.
  • Kosten: geen.

Informatie en aanmelden

Wil je meer informatie over deze klankbordgroep? Neem contact met ons op via 088 900 4000 of meld je aan via de knop 'Aanmelden voor deze activiteit'. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail waarop gereageerd kan worden om items die je graag aan de orde wil stellen door te geven.