Bij het Spreekuur SamenDoen in Lansingerland helpt Kwadraad je met je energietoeslag aanvragen

Heb je de energietoeslag al aangevraagd? Nee? Dan kan je als inwoner van Lansingerland langskomen bij het Spreekuur SamenDoen. De spreekuren zijn op donderdagmorgen in Bergschenhoek en op maandagmiddag in Bleiswijk. Deze energietoeslag is zowel voor mensen met een uitkering als voor mensen die werken en een laag inkomen hebben.

Wanneer je een inkomen hebt dat niet boven de 120% van de bijstandsnorm uitkomt kan je energietoeslag aanvragen. Ben je benieuwd of jij in deze groep valt? Bekijk de inkomenstabel hier.

Wat is energietoeslag?

Vanaf 1 juni tot en met 31 oktober 2022 kan je deze eenmalige toeslag, in verband met de stijgende energieprijzen, aanvragen. De eenmalige energietoeslag is 800 euro. De extra 500 euro krijgt u daarna of direct automatisch. Inwoners die een uitkering krijgen van de gemeente hebben dit bedrag eind april al ontvangen. De hoofdbewoner van het huishouden kan de aanvraag doen als hij niet eerder via de bijzondere bijstand energiekosten van de gemeente ontvangen heeft.

Kom je langs?

Als je naar het spreekuur komt van Samen Doen neem dan de volgende gegevens mee:

  1. DigiD (ook van partner)
  2. Geldig Nederlands identiteitsbewijs of verblijfsvergunning
  3. Inkomen van de afgelopen 3 maanden of bankafschriften waar het inkomen van de afgelopen 3 maanden opstaat, ook van de andere gezinsleden.
  4. Bankpasje (ook van partner).

Binnen 8 weken, na aanvraag, ontvang je bericht van de gemeente.  Mocht het langer duren dan krijg je bericht van de gemeente.

Meer informatie

Heb je andere vragen op het gebied van financiële regelingen, toeslagen, belasting en woon je in Lansingerland? Ook dan ben je van harte welkom bij het spreekuur. Voor data en tijden kijk je hier.

Voor meer informatie over de energietoeslag en de inkomensnormen kijk dan op de website van Gemeente Lansingerland.