Buurtbemiddeling tot en met 2024 in gemeente Zuidplas

Buurtbemiddeling wordt in gemeente Zuidplas nog tot en met 2024 aangeboden. Daarvoor ondertekenden wethouder de Haas van gemeente Zuidplas en Richard Schuit, regiodirecteur van Kwadraad, een overeenkomst.

Harde muziek of gestamp op de trap. Een hond die voor de deur plast. Kleine irritaties kunnen uitgroeien tot grote conflicten. Buurtbemiddeling helpt om het niet zover te laten komen. De buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die getraind zijn in gespreksvoering.

Buurtbemiddeling Kwadraad behandelde in 2020 832 meldingen. 36 daarvan in gemeente Zuidplas. Door de coronamaatregelen werden de meldingen vaker opgelost met telefonische of digitale intakes en coachings. En dat werkt. In gemeente Zuidplas werd 84% van de (geschikte en afgeronde) zaken succesvol afgesloten.

Met de ondertekening van deze overeenkomst, wordt Buurtbemiddeling nog tot en met 2024 aangeboden in Zuidplas. "En daar zijn we heel blij mee!," vertelt Nabil El Aatiaoui, coördinator van Buurtbemiddeling Zuidplas-Krimpenerwaard-Krimpen a/d IJssel.

Buurtbemiddeling tot en met 2024 in gemeente Zuidplas 1