Congres ‘Samen vernieuwen in de Wmo’ op 15 juni 2015 – samenwerkingsverband Tom in de buurt

De zoektocht naar nieuw aanbod en nieuwe oplossingen voor participatie, ondersteuning en ontmoeting van burgers in de Wmo is in volle gang. De gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem (Rijnstreekgemeenten) hebben door hun wijze van aanbesteden (prestatie-inkoop) van alle nieuwe (en oude) Wmo-taken, partijen uitgedaagd een nieuw samenwerkingsverband aan te gaan. Hieruit is Tom (Talent, Ondersteuning, Meedoen) in de buurt ontstaan. Acht samenwerkende organisaties met diverse expertises (Ggz, VG, NAH, Ouderenzorg, maatschappelijk werk en welzijn) voeren de opdracht uit.

Het unieke hiervan is dat alle schotten tussen de diverse ‘doelgroepen’- financiering zijn losgelaten. Het is dus aan de creativiteit en expertise van Tom in de buurt om de resultaten (KPI’s) die zij zelf hebben geformuleerd te behalen. Door burgers vooral aan te spreken op hun talent en die ook in te zetten voor anderen, samen met anderen, ontstaat nieuwe energie, waardoor mensen zich niet alleen sterker en beter voelen, maar waardoor de zorg/ ondersteuning ook echt een stuk goedkoper kan.

Het proces en inhoud van deze nieuwe kijk op zorg en de eerste resultaten en successen hiervan worden 15 juni gedeeld en gepresenteerd op het congres ‘Samen vernieuwen in de Wmo’. Tijdens dit congres, georganiseerd door de brancheorganisaties in zorg en welzijn (GGZ Nederland, RIBW Alliantie, MOgroep, ActiZ, VGN, Federatie Opvang en MEE Nederland) en de VNG staat innovatie in de praktijk, inspiratie en ontmoeting centraal staan.

Wilt u meer weten over TOM of een van de andere innovaties in de Wmo? Schrijf u dan nu in voor het congres. Deelname is gratis.

Klik hier voor het volledige programma en om u in te schrijven.