Een nieuw icoon voor een sterke beeldtaal

Karin Paauwe, werkt op de afdeling Communicatie van Kwadraad. Karin zoekt altijd naar manieren waarop Kwadraad zich kan ontwikkelen en haar communicatie kan verbeteren.

Bij Kwadraad vinden we het ontzettend belangrijk om goed te communiceren. We zijn geïnteresseerd in de behoeften van onze klant. Of dat nu een gemeente is, een ketenpartner of een burger. Wij gaan graag in gesprek. Bijvoorbeeld over onze visuele communicatie.

Klanten en medewerkers gaven aan dat één van onze iconen niet voldeed aan de behoefte. De donderwolk werd als negatief ervaren en paste bovendien niet bij de onderliggende onderwerpen.

ontwikkeling - dienstverlening - kwadraad

Na regen komt zonneschijn?
Kwadraad laat mensen het beste uit zichzelf halen. En daar passen donder en bliksem niet bij. 2,5 jaar geleden bedachten we een donderwolk als icoon te gebruiken bij vragen die niet in één van de thema’s pasten. Het visualiseerde de problemen en het gevoel waar mensen mee konden zitten.

Maar een donderwolk bleek geen goede verbeelding van de problemen en gevoelens van mensen. Door hard te werken aan een oplossing voor je probleem of het vinden van antwoord op je vraag krijg je juist energie en kracht: kortom, de zon! Binnenkort verwelkomen we de zon op allerlei communicatie-uitingen van Kwadraad, zoals op onze vernieuwde website.

De komende perioden zullen er meer nieuwe iconen toegevoegd worden. Beeld zegt nu eenmaal meer dan woorden. Hou onze folders en de website in de gaten! We horen graag wat jullie ervan vinden op onze Facebookpagina.