Financiële ondersteuning voor inwoners Oegstgeest

Vanaf 7 september 2021 starten we in de gemeente Oegstgeest met een inloopspreekuur van een Sociaal Raadsman.

Zorgen over je financiën? Hulp nodig?

Maak je je regelmatig zorgen over jouw financiële situatie en wil je wel eens advies krijgen van een expert? Heb je groeiende stapeltjes onbetaalde rekeningen liggen of heb je misschien wel schulden? Wacht niet langer en bezoek het nieuwe spreekuur van de Sociaal Raadsman. Hij kan jou adviseren en eventueel zorgen voor passende begeleiding.

Inloopspreekuur iedere twee weken op dinsdag

De Sociaal Raadsman is vanaf dinsdag 7 september iedere (even) weken te vinden van 14.00-16.00 uur in het pand van het CJG (direct naast het gemeentehuis). Het is een inloopspreekuur waarvoor je dus geen afspraak hoeft te maken. Wil je liever wel eerst een afspraak maken? Dan kan dat door te bellen met T088 9004000.

Budgetbegeleiding

De sociaal raadsman kan jou, als de situatie daar om vraagt, budgetbegeleiding aanbieden. Budgetbegeleiding is er voor inwoners die ondersteuning nodig hebben bij het in kaart brengen van hun financiën. De ondersteuning heeft als doel om samen een overzicht van alle inkomsten en uitgaven in beeld te brengen, zodat inwoners na een periode van ondersteuning/ begeleiding weer zelfstandig (en mogelijk zonder ingewikkelde schulden) verder kunnen. Als er budgetbegeleiding nodig is, dan gebeurt dat vooral bij de mensen thuis in een veilige en vertrouwde omgeving. De sociaal raadsman kan dit in gang zetten en jou verder op weg helpen.