Het SamenDoen spreekuur in Lansingerland is er voor mensen met een laag inkomen

Het spreekuur is er voor de mensen met een uitkering en voor die mensen die werken en een laag loon ontvangen. Veel mensen weten niet dat ze ook voor allerlei regelingen in aanmerking kunnen komen als ze bijvoorbeeld 120% of 130% van de bijstandsnorm ontvangen. Bekijk hier de bijstandsnorm in Gemeente Lansingerland.

Voorbeelden zijn het sportfonds zowel voor de jeugd als voor volwassenen en Stichting Leergeld. Bij Stichting Leergeld kan je terecht voor de school- en kindpas, tweedehands fiets, computer of laptop of een cadeaupakket bij jarige Job. Ook voor een aanvraag bij de Kledingbank kan je binnenlopen. Is je inkomen niet hoger dan 130% van de bijstandsnorm dan wordt direct de aanvraag ingevuld.

Verwacht je een baby en heb je geen geld om de babyspullen te kopen? Dan kan de vrijwilliger je helpen bij een aanvraag bij Stichting Babyspullen. De 2 verschillende pakketten bestaan uit babykleding, maar ook uit verzorgingsproducten, beddengoed, fles, luiers, speelgoed etc.

Waarvoor kan je terecht bij het spreekuur?

Het team vrijwilligers van het (gratis) Samen Doen spreekuur met ondersteuning van de maatschappelijk werkers van Kwadraad. Ze staan klaar om alle vragen van bezoekers te beantwoorden. Dit kunnen ook vragen zijn op het gebied van de taal, uitkeringen, belasting en toeslagen.

Zijn er vragen waar jullie samen niet uitkomen? Dan bekijken jullie welke instantie jouw vragen wel kan beantwoorden.

Ben je inwoner van Lansingerland en heb je weinig inkomen?

Kom naar het gratis spreekuur zodat gezamenlijk gekeken kan worden of er regelingen of voorzieningen zijn waar je nog geen gebruik van maakt en waar je wel voor in aanmerking komt. Kijk hier voor de locaties en data waarop het spreekuur is.