‘Het sociale kapitaal ligt op straat, het woont om de hoek. Maar je moet het wel aanboren en het voor je laten werken’

Mark Neijssel is naast maatschappelijk werker bij Kwadraad in Zoetermeer ook ambassadeur Sociaal Werk en doet mee met de campagne van de MO Groep ‘Sociaal Werk doe je met Sociaal Werkers’.

Hoe is het allemaal zo gekomen?

Mark:
“Op 19 maart van dit jaar kreeg ik een mail van onze bestuurder René Verkuylen met de vraag of ik de MO Groep wilde helpen met het onder de aandacht brengen van het goede werk dat Sociaal werkers verrichten.

Voor mij komen er dan een paar zaken bij elkaar die mijn interesse hebben. Natuurlijk wil ik helpen, want in hart en nieren ben ik hulpverlener. Daarnaast is het voor vind ik het erg leuk om met nieuws en belangenbehartiging bezig te zijn. René dacht aan mij, omdat ik gek ben op nieuwe uitdagingen.

Binnen enkele minuten heb ik positief gereageerd en werd ik door Kwadraad voorgedragen bij de MO Groep. Daar ben ik uiteindelijk gekozen om het ambassadeurschap te mogen vervullen.

Inmiddels is er een bijeenkomst geweest en zijn we met een groep enthousiaste ambassadeurs. Het is onze taak om de voordelen van het Sociaal werk onder de aandacht te brengen bij de politiek en bij het publiek. Dit laatste was voor mij een minder grote uitdaging dan de tweede. In mijn functie als voorzitter van de mediastichting kon ik anderen snel overtuigen dat wij de films moesten publiceren. De tien korte films zijn pakkend en glashelder. Hierop is veel positieve feedback gekomen van lezers.

De landelijke politiek ligt ver van mij al. Gelukkig heeft de MO Groep hier haar connecties en heeft een 2e kamerlid al aangegeven dat ze binnenkort een dag komt mee lopen met Maatschappelijk werker van Kwadraad.

Mijn doel is om meer Tweede Kamerleden te mogen introduceren bij sociaal werk instellingen en zeker ook de lokale politiek er van overtuigen dat wij Sociaal werker de overheid veel geld besparen, de wijk kennen en goed zijn in verbinden en samenwerken”.

Mark heeft een eigen pagina op de site van de MO Groep waarin hij gepresenteerd wordt als ‘Sociaal miljonair’

Campagina MO - Mark Neijssel ambassadeur