Het verhaal van Dean, ex-vrijwilliger bij Kwadraad

Robert van Heijst stuurde dit mooie verhaal in van een inmiddels ex-vrijwilliger bij Kwadraad. Dean vertelt over zijn ervaringen als vrijwilliger en wat dit werk hem heeft gebracht. Ook interesse vrijwilliger te worden? Neem contact op met de maatschappelijk werk instantie in jouw gemeente.

Een kijkje in de keuken van onze baliemedewerkers aan de Hoogwerfsingel in Spijkenisse

Sinds een klein jaar bemannen vrijwilligers deze balie. Op dit moment werken we met vijf vrijwilligers. Zelfsturend uiteraard, via een eigen whatsappgroep. Inmiddels zijn vier van hun voorgangers naar een betaalde baan vertrokken. Hieronder het relaas van Dean, een recent vertrokken vrijwilliger:

Hallo, mijn naam is Dean. Ik werkte als vrijwilliger voor Kwadraad en vervulde de taak van baliemedewerker aan de Hoogwerfsingel. Kwadraad vroeg of ik een stukje wilde schrijven over mijn ervaringen en hoe vrijwilligerswerk heeft geholpen bij het vinden van geschikt werk, dus hierbij:

Een beetje achtergrond informatie over mijzelf: ik ben 26 jaar en ontvang een Wajong-uitkering. Lange tijd had ik geen idee wat ik voor werk wou doen, of wat ik überhaupt kon doen. Dat was erg lastig, want vanuit het UWV had ik een sollicitatie plicht. Met behulp van een jobcoach ben ik, na lang zoeken, op vrijwilligerswerk uitgekomen. Een perfecte kans voor mij om bezig te blijven, nuttig te zijn en werkervaring op te doen.

Ik heb bij Kwadraad een jaar lang als baliemedewerker gewerkt. Ik ontving gasten, gaf hen informatie en belde afspraken door. Daarnaast waren er nog wat kleinere werkzaamheden, zoals het toezicht houden op en controleren van vergaderkamers. Ik vind het belangrijk om mee te denken en feedback aan de organisatie te geven. Dat werd bij Kwadraad ook erg gewaardeerd en er werd naar mij geluisterd.

In het gebouw zijn meerdere organisaties werkzaam. Naarmate ik hier langer werkte, vroegen zij of ik ook voor hen meer wilde doen. Ik heb altijd een goede samenwerking met alle aanwezigen gehad en een erg fijne tijd beleefd bij Kwadraad.

Inmiddels ben ik niet meer werkzaam als vrijwilliger. Mijn werkzaamheden hier hebben ervoor gezorgd dat ik de juiste ervaring heb opgedaan om een baan als huismeester bij de Erasmus Universiteit te krijgen. Zonder deze kans bij Kwadraad was ik niet door de sollicitatie gekomen.