Hoe weet ik waar ik recht op heb? Spreekuur Samendoen in Lansingerland

Woon je in Lansingerland en hou je iedere maand weinig geld over om van rond te komen? Kom naar het gratis spreekuur van Samen Doen zodat je samen met een van de vrijwilligers kan kijken of je van alle regelingen gebruik maakt.

Een van die 13 vrijwilligers /gastbegeleiders is Paul de Bruin. Paul is na zijn werk bij de belastingdienst in 2017 vrijwilliger geworden bij de Formulierenbrigade. Hij wilde dienstverlenend zijn aan mensen met een laag inkomen. In maart en april vult hij voor veel mensen met een minimuminkomen het belastingformulier in. De andere werkzaamheden van de Formulierenbrigade zijn overgegaan naar het Samen Doen spreekuur. Paul geeft aan dat het spreekuur voor mensen met een minimuminkomen erg belangrijk is omdat de administratie soms een hoge berg is die hen slapeloze nachten bezorgt. Daarnaast zijn brieven van instanties zoals van de gemeente en belastingdienst vaak te ingewikkeld en moeten door de vrijwilligers uitgelegd worden.

Steeds meer digitaal

Steeds meer wordt er gevraagd om digitaal te reageren op brieven of de aanvraag digitaal te doen wat voor hen erg moeilijk is. Daarnaast is het niet altijd duidelijk wat er mogelijk is als je een minimuminkomen ontvangt. Paul heeft zich erover verbaasd dat er zoveel regelingen zijn waar mensen gebruik van kunnen maken maar dat niet weten.

Vraag hulp bij het invullen van het belastingformulier

Het advies van Paul aan mensen met een minimuminkomen is om jaarlijks het belastingformulier in te (laten) vullen zodat gekeken kan worden of je een bedrag terug kunt krijgen. Veel mensen lopen een bedrag mis van de belastingdienst. Daarnaast komen er ook veel vragen over toeslagen. Met de bezoeker op het spreekuur kan dan gekeken worden of alles bij de belastingdienst juist staat ingevuld mits de mensen met hun DigiD in kunnen loggen. Neem dit dan ook altijd mee. Verandering van inkomen /uitkering /gezinssamenstelling heeft ook invloed op de toeslagen die je ontvangt. Twijfel jij hieraan? Kom dan langs zodat er naar gekeken kan worden en het direct aangepast kan worden is het advies van Paul.

Het spreekuur SamenDoen voor inwoners van Lansingerland

Ook jij bent van harte welkom iedere donderdag tussen 9.00 en 10.30 uur op locatie De Stander, Wilhelminastraat 1 in Bergschenhoek.

Meer informatie?

Website:www.spreekuursamendoen.nl
Email: inloop@spreekuursamendoen.n
Telefoon: 010-5225545 (Welzijn Lansingerland)

Spreekuur SamenDoen Lansingerland 1