In Gouda kunnen ook kinderen dit jaar stemmen bij de ontmoetingscentra van Kwadraad

22 november stemmen in Gouda niet alleen alle volwassenen voor de Tweede Kamerverkiezingen.Ook de Goudse kinderen kunnen stemmen! Met de ‘kinderstembussen’ krijgen kinderen tot (+/-) 12 jaar de kans hun stem uit te brengen op hun favoriete wijkactiviteit. Wat willen de Goudse kinderen het liefste in hun wijk doen? Iets met Natuur, Creatief, Techniek en Theater? Terwijl ouders hun officiële stem uitbrengen, kunnen kinderen hun kinderstemkaart invullen. En het iconische rode stempotlood mogen de kinderen houden.

In Gouda kunnen ook kinderen dit jaar stemmen bij de ontmoetingscentra van KwadraadDe actie is een initiatief van de Brede School Gouda en Kwadraad Maatschappelijk Werk. We slaan hiermee twee vliegen in één klap: we willen dat zoveel mogelijk mensen komen stemmen én dat  kinderen iets leren over de betrokkenheid bij hun stad. Het is een unieke gelegenheid voor ouders om samen met hun kinderen te stemmen en iets te vertellen over democratie.

Activiteiten voor kinderen bij het stemmen

Even blijven hangen en te weten komen welke activiteiten en kinderactiviteiten er zijn in het wijkcentrum? Er is koffie, limonade en zelfs nog een leuke kinderactiviteit in van Noord! En onze gastheren en gastvrouwen vertellen u graag wat meer over wat er allemaal te doen is in het centrum.

Waar kunnen kinderen stemmen?

  • Wijkcentrum de Walvis, Walvisstraat 1
  • Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 78
  • Wijkcentrum van Noord, Lekkenburg 1

Hoe werkt het?

Op de bovengenoemde locaties kunnen volwassen Gouwenaren op 22 november tussen 7.00 en 21.00 stemmen. Er staan dan ook kinderstembussen klaar. Dit is dé kans voor kinderen om hun mening te uiten en invloed uit te oefenen op activiteiten die plaatsvinden in hun eigen buurt. Legitimatie is voor kinderen niet nodig.