KIES bestaat 20 jaar!

Het KIES-programma bestaat dit jaar 20 jaar! KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Het is een spel- en praatgroep voor kinderen met ouders die gaan scheiden of al gescheiden zijn. KIES wordt in veel gemeenten door Kwadraad aangeboden. Om het jubileum te vieren is er een speciale uitgave van het KIES.magazine. Onze collega’s Danieke Hoexum en Brenda Hootsen vertellen hoe zij het ervaren om KIES-coach te zijn en waarom KIES zo van waarde is.

Wat is KIES?

De spel- en praatgroep KIES (= Kinderen in Echtscheiding Situaties) helpt kinderen van wie de ouders gaan scheiden of zijn gescheiden. Veel kinderen begrijpen niet waarom hun ouders gaan scheiden. Ze denken bijvoorbeeld dat het hun schuld is of denken dat ze hun ouders weer gelukkig kunnen maken. In de groep, die begeleid wordt door een gecertificeerde KIES-coach, vinden de kinderen herkenning bij elkaar.

Spel- en praatgroep voor Kinderen in Echtscheidingssituaties (KIES)

De waarde van KIES

De KIES-groep is een spel- en praatgroep, die door veel kinderen positief wordt ervaren. Zo vertelde een van Brenda's collega dat ze een meisje en haar moeder na jaren tegenkwam in het centrum van Gouda. Ze dacht nog steeds wel eens aan KIES, zelfs nu zal op de middelbare school zit. Het mapje, dat de kinderen na afloop mee naar mogen nemen, had het meisje nog steeds.

Je leest het artikel vanaf pagina 83, in het KIES.magazine.

Ook een KIES-training voor jouw kind of kinderen?

De KIES-groepen worden in meerdere gemeenten en meerdere keren per jaar aangeboden. Je vindt een overzicht van de KIES-trainingen in onze kalender.