Mijn Kwadraad 3.0: verbeterd gebruiksgemak
Dit is Wouter Bruijning. Hij is projectmanager Digitale Hulpverlening bij Kwadraad. Hij werkt onder andere aan het ontwikkelen van hulpmiddelen op digitaal gebied. Eén van die hulpmiddelen is 'Mijn Kwadraad'.
Mijn Kwadraad is een communicatiesysteem waarin gespreksverslagen vastgelegd worden. Met dit 'online dossier' kunnen cliënten en hulpverleners op een veilige manier en op een door hen gekozen moment contact hebben.
Je krijgt een Mijn Kwadraad-account wanneer jouw hulpverlener je uitnodigt om gebruik te maken van het programma. Je kunt ook zelf je account aanmaken.
Vanaf 1 januari 2016 gaan we werken met een nieuwe versie: Mijn Kwadraad 3.0. Deze versie ondersteunt de visie van Kwadraad waarin de cliënt zoveel mogelijk zelf de hulp regisseert in samenwerking met de omgeving.
Om de week schrijft Wouter een blog waarin hij ons op de hoogte houdt van de ontwikkelingen, mogelijkheden en veranderingen rondom Mijn Kwadraad 3.0.
Vandaag: verbeterd gebruiksgemak.
"Mijn Kwadraad is een systeem dat we zelf hebben ontwikkeld. Wij geloven dat een online dossier bijdraagt aan betere hulpverlening. Met Mijn Kwadraad bieden we cliënten betere middelen om zelf naar oplossingen te zoeken die hem of haar helpen.
In de loop der jaren is er al veel veranderd aan het systeem. De technologie ontwikkelt zich, de schermen veranderen en mensen worden steeds vaardiger online.
Digitale communicatie verliep een paar jaar geleden nog voornamelijk via de computer, maar inmiddels is de telefoon belangrijker geworden. Daarom hebben we er onder andere voor gezorgd dat de nieuwe versie van Mijn Kwadraad een beter gebruiksgemak heeft en veel beter bruikbaar is op een mobiele telefoon.
Praktische informatie
Zodra je inlogt in de nieuwe versie zul je een aantal dingen merken.
1. Het menu
Om Mijn Kwadraad mobiel te maken, was er geen ruimte meer voor een groot menu. Het menu is daarom in de nieuwe versie verstopt achter het knopje linksboven.
2. Meldingen in de bovenbalk
De bovenbalk blijft altijd in beeld. Rechtsboven zie je een icoon van een bel. Als je daar met je muis overheen gaat (of op klikt) krijg je een overzicht van meldingen: bijvoorbeeld dat er een nieuw bericht voor je binnengekomen is of dat er een deadline is overschreden. Hiermee zorgt het systeem ervoor dat je (veel) minder e-mail krijgt, terwijl je wel goed op de hoogte blijft van wijzigingen.
3. Overzicht van berichten
Het berichtenscherm is onder handen genomen: voortaan zie je een voorvertoning van de drie laatste berichten. Daarnaast kun je berichten als 'ongelezen' markeren.
4. Tijdlijn
In de tijdlijn aan de rechterkant kun je terugvinden welke acties er gedaan zijn, en door wie. Hieronder zie je een voorbeeld.
In deze eerste blog kan ik niet alles kwijt, maar ik kan je beloven dat er nog meer verbeteringen zijn!
In de volgende blog vertel ik hoe je kunt werken met het plan in combinatie met doelrealisatie."