Kwadraad komt met vernieuwde website

Geschreven door Karin Paauwe, adviseur Communicatie bij Kwadraad. Karin zoekt altijd naar manieren waarop Kwadraad zich kan ontwikkelen en haar communicatie kan verbeteren.

Het begon allemaal in 2013. Kwadraad lanceerde een complete nieuwe huisstijl met een daarbij behorende nieuwe website. We stopten met het enkel vertellen welke diensten we allemaal aanboden, maar richtten de site in op de vraag van de klant. Wat houdt de klant bezig, welke vragen heeft hij en hoe kunnen we het snelst een goed antwoord geven?

Nieuwe ontwikkelingen en inzichten op online

We merkten dat de site beter ingericht was op de informatiebehoefte van de klant. Maar nu, bijna 3 jaar later, is het tijd voor een ontwikkelslag. Destijds kozen we voor een strakke illustratieve stijl, maar we missen het ‘menselijke’. Daarnaast is de huidige website minder goed geschikt om te gebruiken als middelpunt voor andere online kanalen.

Ook willen we meer op gemeente- en wijkniveau communiceren. Nu moet een bezoeker op de website informatie van te veel verschillende pagina’s afhalen. Dat moet anders kunnen. Op onze vernieuwde site is er per gemeente een eigen pagina waar niet alleen alle locaties en spreekuren vermeld worden, maar ook het lokale nieuws, agenda en lokale activiteiten.

Alle relevante informatie bij elkaar

Onze quote ‘Direct aan de slag op kwadraad.nl’ hebben we op onszelf toegepast. Het ontwerp ligt er en binnenkort starten we met de implementatie.

Is de site dan straks definitief? Uiteraard niet. Eigenlijk begint het nu pas. We blijven inspelen op de behoefte en wensen van de bezoekers van onze site, dus de site zal altijd in ontwikkeling blijven.
Om de nieuwe site zo goed mogelijk te krijgen, zijn we benieuwd naar ieders mening. We horen straks graag wat er op de nieuwe site nog beter kan en wat niet goed werkt? Maar laat vooral ook weten wat je er wél goed aan vindt. Hou onze social media kanalen (LinkedIn, Twitter en Facebook) in de gaten en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!

maatschappelijk werk ontwikkeling online