Lancering Scheidingspunt Zoetermeer

— Margo Zandbergen

Op 16 juni lanceert Mariette van Leeuwen, wethouder Jeugd van de gemeente Zoetermeer, het Scheidingspunt met de lancering van de website bij het inlooppunt van het Meerpunt (CJG) aan de Duitslandlaan 440.

Het Scheidingspunt Zoetermeer is een initiatief van projectgroep MASZ (multidisciplinaire aanpak scheidingen Zoetermeer). Hierin participeert Kwadraad samen met collega’s van de volgende Zoetermeerse samenwerkingspartners: de Opvoedpoli, Jeugdformaat, MEE Plus Support, Scheidingsbegeleiding Zoetermeer, Meerpunt (en ondersteunt door de gemeente).

Alle partijen hebben expertise op het gebied van scheiding en begeleiden in Zoetermeer. Zij bieden preventieve, maar ook specialistische jeugd- en volwassen zorg (GGZ), bemiddeling en praktische/zakelijke begeleiding.

Het belang van het kind staat voorop

Het doel van het Scheidingspunt Zoetermeer is het vroegtijdig en effectief ondersteunen van mensen om de ontwikkeling van problematische scheidingen terug te dringen of te voorkomen. Daarmee willen we het welzijn van kinderen en hun ouders vergroten. Het Scheidingspunt bestaat uit een fysiek loket (bij inlooppunt Meerpunt) en digitaal loket: www.scheidingspunt.nl

De website geeft ouders, jongeren, familie en andere betrokkenen rond het gezin praktische tips en handvatten over wat te doen bij een (echt)scheiding, maar ook bij het vormen van een nieuw/samengesteld gezin. Het belang van het kind staat daarbij altijd voorop. Naast tekst, blogs, foto’s, links, boekentips en agenda zijn er ook korte filmpjes te zien waarin jongeren en (stief-)ouders vertellen wat zij hebben geleerd van hun situatie.

Naast het initiatief voor deze website wordt het hulpaanbod op het gebied van echtscheiding op elkaar afgestemd en wordt er consultatie geboden.

Meer informatie over scheidingsproblematiek in Zoetermeer.