Maatschappelijk werk in de Hoeksche Waard

— Fleur Krebbers

Kwadraad werkt in bijna alle gemeenten in Utrecht-West en in Zuid-Holland. Zo ook in de Hoeksche Waard. Collega Fleur Krebbers vertelt meer over het aanbod van cursussen, workshops en groepen in dit gebied.

Ik ben Fleur en ben werkzaam als schoolmaatschappelijk werker op basisscholen in de Hoeksche Waard. Ook geef ik groepstrainingen aan kinderen. Er is in onze regio veel vraag naar cursussen voor kinderen. De groepen zitten eigenlijk altijd wel vol. We bieden bijvoorbeeld de spel- en praatgroep KIES voor kinderen met gescheiden ouders, de weerbaarheidstraining Rots en Water en de training Blij met mij voor meiden in groep 7, 8 en de brugklas.

Bekijk hier alle trainingen die in jouw gemeente worden aangeboden.

Training ‘Blij met mij’

Deze training heb ik samen met een collega ontwikkeld. We zagen tijdens ons werk op de scholen dat veel meiden tegen dezelfde soort problemen aanliepen, bijvoorbeeld faalangst, weerbaarheid, social media en het omgaan met vriendschap. We hebben daarom relevante onderwerpen en lessen uit de training Rots en Water en een faalangsttraining samengevoegd. Binnen 3 weken zat de groep helemaal vol. We gaan hier dus ook zeker in 2018 nog mee door.

Schoolmaatschappelijk werk

Als schoolmaatschappelijk werker ben ik het aanspreekpunt voor zowel ouders als leerkrachten en interne begeleiders. Ik bied kortdurende hulpverlening aan kinderen en ouders die vastlopen. Wanneer er meer hulp nodig is, verwijs ik iemand door naar bijvoorbeeld naar het Jeugdteam.

Mijn werk is erg afwisselend, soms help ik met vragen rondom opvoeding of begeleid ik een kind met faalangst. Wanneer er training nodig is, kijk ik of iemand kan aansluiten bij een groep. Groepstrainingen werken namelijk ontzettend goed. Kinderen leren veel van elkaar.

Verhuizing

Hoeksche Waard bestaat uit vijf gemeenten: Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen. We zitten momenteel met het hele team van Kwadraad in één gebouw in Oud-Beijerland, maar dat is niet handig voor mensen die bijvoorbeeld uit Strijen komen. Daarom gaan we opsplitsen. Een deel van ons team verhuist naar Puttershoek en de anderen naar het pand van het jeugdteam in Oud-Beijerland. Zo zijn we voor iedereen in de gemeente goed te bereiken en hebben we kortere lijnen met samenwerkingspartners.

De nieuwe adressen zijn als volgt:

Locatie Oud-Beijerland
Adres: Thielmonde 24, 3261 VG Oud-Beijerland

Locatie Puttershoek
Adres: Narvikstraat 1, 3297 AM Puttershoek