Mijn Kwadraad 3.0: “plan” en “doelrealisatie”

mijn-kwadraad-30

ava_twitterWouter Bruijning is projectmanager Digitale Hulpverlening bij Kwadraad. Hij werkt onder andere aan het ontwikkelen van hulpmiddelen op digitaal gebied. Eén van die hulpmiddelen is 'Mijn Kwadraad'.

Mijn Kwadraad is een communicatiesysteem waarin gespreksverslagen vastgelegd worden. Met dit 'online dossier' kunnen cliënten en hulpverleners op een veilige manier en op een door hen gekozen moment contact hebben.

Wouter vertelt om de week over ontwikkelingen, mogelijkheden en veranderingen rondom Mijn Kwadraad 3.0. Vorige keer vertelde hij over de verbeteringen van het gebruiksgemak.

Vandaag: plan en doelrealisatie

In Mijn Kwadraad 3.0 vind je verschillende functies waarmee je kunt samenwerken met anderen. In deze blog richt ik me op de mogelijkheden van "plan" en "doelrealisatie". In onderstaand verhaal spreek ik steeds over "jullie". Daarmee bedoel ik de combinatie van cliënt en hulpverlener.

Wat is "het plan"?

Wanneer je hulp krijgt van een maatschappelijk werker bij het vinden van oplossingen voor bepaalde problemen wordt er eerst een plan gemaakt. De afspraken worden vastgelegd en er wordt een taakverdeling gemaakt. De afspraken en taakverdeling kunnen tijdens de begeleiding natuurlijk veranderen. In de vorige versie kon alleen de maatschappelijk werker aanpassingen in het plan doorvoeren. Vanaf 1 januari kunnen jullie het plan allebei bewerken.

Hoe je het plan kunt bewerken zie je in dit filmpje!

Wat is "doelrealisatie"?

Jullie houden samen bij welke resultaten de begeleiding oplevert. Dat betekent dat jullie beiden resultaten kunnen scoren. Het is een goed idee om bij het begin van de begeleiding afspraken te maken wie van jullie dat zal doen.

Je kunt in het onderstaande filmpje zien dat er aangegeven wordt of een doel wel of niet behaald wordt. Dit resultaat wordt op twee manieren gebruikt: jullie kunnen zien of de door jullie afgesproken doelen worden behaald, en Kwadraad kan zo laten zien waar het geld voor wordt gebruikt. Natuurlijk worden de resultaten door Kwadraad helemaal anoniem gebruikt.

Hieronder zie je hoe het werkt voor "doelrealisatie".

Maar wat is nou het verschil?

In het plan noteren jullie samen behoorlijk gedetailleerd de afspraken en waar aan gewerkt wordt. In de doelrealisatie noteren jullie de "grote doelen". Ik geef een paar voorbeelden.

Voorbeeld 1

 • Doelrealisatie: "Mijn administratie is op orde"
 • Plan:
  1. Wat: er komen ordners
  2. Wie: naam
  3. Wanneer: datum

  1. Wat: de post is allemaal verzameld en gerangschikt
  2. Wie: naam
  3. Wanneer: datum

  1. Wat: de administratie zit in netjes in de ordners
  2. Wie: naam
  3. Wanneer: datum

 

Voorbeeld 2

 • Doelrealisatie: "Mijn kinderen komen op tijd op school"
 • Plan:
  1. Wat: de kinderen worden op tijd gewekt
  2. Wie: naam
  3. Wanneer: datum

  1. Wat: de lunchtrommels worden de avond ervoor klaargemaakt
  2. Wie: naam
  3. Wanneer: datum

  1. Wat: We maken een afspraak met de kinderen over 's morgens spelen
  2. Wie: naam
  3. Wanneer: datum

 

Volgende keer vertel ik jullie meer over het werken met supporters.