Nieuwe keuken in Nelson Mandela Centrum

Na 4 jaar plannen maken, subsidies aanvragen, kopje-onder-gaan en weer boven komen is het resultaat eindelijk daar. De keuken in het Nelson Mandela Centrum in Gouda Oost is nu een maand geopend. Christiaan Minuscoli heeft het proces nauwlettend gevolgd en vertelt over de nieuwe keuken en het wijkeethuis Gouda Oost.

Wijkeethuis in Gouda Oost

Het idee voor een wijkeethuis in Gouda Oost is tot stand gekomen in een aantal bijeenkomsten over ontwikkeling en sociale verbinding in de wijk. Wijkbewoners konden hun ideeën kwijt om de wijk mooier, beter en socialer te maken. Het wijkeethuis werd direct verkozen tot een van de ideeën om uit te voeren. Vanaf dat moment is de ‘Werkgroep Wijkeethuis Gouda Oost in oprichting’ gestart met de uitwerking.

Toen de plannen vorm begonnen te krijgen kwam men tot de conclusie dat de bestaande keuken niet geschikt was. Er moest een volledige nieuwe keuken ingebouwd worden. Daar was natuurlijk geld voor nodig. Niet alleen voor de keuken zelf, maar ook voor de aanpassingen van elektra, water en de afwerking. Gelukkig hebben we de verhuurder en een aantal fondsen bereid gevonden om mee te werken en hebben we met elkaar een prachtige faciliteit gerealiseerd.

Opening wijkeethuis Gouda Oost - Kwadraad

Lunch en diner in het Nelson Mandela Centrum

Begin september is het Wijkeethuis Gouda Oost op woensdagavond met een 2-gangendiner gestart. Sinds begin oktober is daar op maandagmiddag een warme lunch bijgekomen bestaande uit 2-gangen en inmiddels zijn er ook 2 groepen op zondag gestart. Om de week een lunch en om de andere week een diner.

Alle maaltijden in het wijkeethuis bestaan uit 2 gangen en koffie/thee voor € 5,00 per persoon.
Voor meer informatie kun je ook terecht op de website van Wijkeethuis Gouda Oost.

Na de zogeheten soft-opening was het op donderdag 15 oktober tijd voor een feestelijke officiële opening door René Mascini, bestuurder van Woonpartners. De werkgroep had heerlijke hapjes bereid en cliënten van SamSam serveerden deze uit. Er was veel belangstelling van wijkbewoners en andere betrokkenen kortom, het was een gezellige middag en een mooie start van het Wijkeethuis Gouda Oost.

Natuurlijk is de keuken er niet zomaar gekomen. Zonder de inzet van alle betrokken vrijwilligers van de Werkgroep Wijkeethuis Gouda Oost, de Regiegroep en Wijkteam Oost was dit hele project nooit van de grond gekomen. Ook de fondsen die geld gedoneerd hebben, de volledige medewerking van en technische aanpassingen door Woonpartners, de samenwerking met De Klup/SamSam en de leverancier van de keuken, Hakvoort professional, verdienen een eervolle vermelding voor alles wat zij hebben gedaan en nog doen voor dit project.