Opening BuurtSportVerening Topaas in Alphen aan den Rijn

Sporten is een manier om gezonder te leven maar ook om je sociale netwerk op te bouwen. Om dit bereikbaar te maken voor alle Alphense inwoners hebben Kwadraad en Alphen Vitaal in samenwerking met Life Goals Nederland de handen ineen geslagen en openden op woensdag 21 juni een BuurtSportVereniging.

Opening BuurtSportVerening Topaas in Alphen aan den Rijn

Kwadraad en Alphen Vitaal startte samen met Stichting Life Goals een eigen Life Goals project op, om in eerste instantie voor nieuwkomers een sportaanbod te verzorgen. Al snel ontstond er het idee om de krachten van diverse partners te bundelen waaronder GGZ Rivierduinen, Tom in de buurt, Participe en Rijnvicus. Het doel hiervan is om álle inwoners een sportief steuntje in de rug te kunnen geven in de wijk, in de vorm van een Buurtsportvereniging.

"Sport maakt dat je ergens thuishoort"
Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de officiële aftrap. Gezamenlijk met de partners tekende hij het partnerbord op het zonovergoten sportveld aan de Topaasstraat, waar vele geïnteresseerden zich verzameld hadden. Hij gaf aan het project van groot belang te vinden: “Bewegen is niet alleen belangrijk om gezondheid te bevorderen, het is ook fijn dat je weet dat je ergens thuishoort. Dat je ergens verwacht wordt. Sport maakt ons daarnaast gelijk aan elkaar en heeft een inclusieve werking. Ik vind het fantastisch dat we met onze partners sportaanbod creëren voor de inwoners die dat nodig hebben.” Ook gaf hij aan dat de buursportvereniging belangrijk is omdat het inwoners de kans geeft in hun eigen buurt met een eigen sport, een waardevolle bijdrage te leveren. Tot slot sprak hij de hoop uit dat er een flink aantal inwoners bereikt gaat worden met het initiatief.

Kom ook sporten!
Denk je dat Life Goals in Alphen aan den Rijn iets voor jou is? Neem dan contact op met Thijs van Leeuwen via email t.vanleeuwen@kwadraad.nl of telefoon 06-39314845.