Plus-certificaat voor Buurtbemiddeling Gouda

Voor de tweede keer op rij is Buurtbemiddeling in Gouda door CCV gecertificeerd met een Plus. Dit certificaat is wederom voor twee jaar geldig. Hiermee bewijst Buurtbemiddeling dat zij uitstekend zijn in kwaliteitsborging.

Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) controleert de kwaliteitsborging op het gebied buurtbemiddeling in Nederland. Dat doen zij op het gebied van:

  • Processen
  • Diensten
  • Producten
  • Personen

Organisaties die buurtbemiddeling bieden, moeten de maximale score behalen om het Plus-certificaat te krijgen. We zijn er erg trots op dat dit weer gelukt is. Met een Plus-certificaat toont onze organisatie aan dat de werkwijze en methode van buurtbemiddeling uitstekend wordt geïmplementeerd.

Wat is Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling van Kwadraad helpt buren een oplossing te vinden wanneer er problemen zijn. Denk bijvoorbeeld aan ruzies over geluidsoverlast, geuroverlast door vuilnis op straat of een blaffende hond. Wanneer buren er niet met elkaar uitkomen, kan de hulp van Buurtbemiddeling ingeschakeld worden. Buurtbemiddelaars gaan bij beide partijen langs om het probleem te bespreken. Vervolgens worden er gezamenlijk afspraken opgesteld.

Buurtbemiddeling is bovendien gratis. En doordat het geen opgelegde maatregelen zijn, maar afspraken die samen zijn geformuleerd, worden ruzies en problemen sneller opgelost dan wanneer bijvoorbeeld de politie over verhuurder betrokken wordt.

Meer weten over Buurtbemiddeling? Lees dan hier de informatiepagina over Buurtbemiddeling of het verhaal van onze collega Imelda van Goethem.