Project Steunouder gestart in Teylingen

Een steunouder is een vrijwilliger die een of twee dagdelen per week een kind opvangt. Zij zijn voor het kind een soort ’tante en oom’ of ‘oma en opa’. Dat is soms nodig voor het kind en de ouder. Steunouder is nu ook gestart in Teylingen. Ouders met kinderen van 0 tot 13 jaar, die zelf geen netwerk hebben om hulp te vragen, kunnen Steunouder benaderen.

Steunouders geeft ouders hulp zodat zij zelf voor hun kind kunnen blijven zorgen. Hierdoor is verdere hulpverlening later misschien niet nodig.

Bijvoorbeeld voor Nadine. Zij is 3 jaar. Haar moeder zorgt alleen voor haar. Zij heeft psychische problemen en tijd voor zichzelf nodig. De zorg voor Nadine is haar soms te veel. Haar familie woont ver weg. Het zou heel fijn zijn als Nadine soms bij een steunouder kan zijn.

Koppelen van ouders aan steunouders

Coördinatoren van Steunouder voeren gesprekken met de steunouders en vraagouders om hen te leren kennen. De coördinator koppelt na deze gesprekken de steunouders en vraagouders aan elkaar. Als het kind naar de steunouders gaat, kunnen steunouders voor al hun vragen terecht bij de coördinator. De vraagouders, steunouders en coördinator voeren ook ieder half jaar een evaluatiegesprek.

Contact met Steunouder

Ben je geïnteresseerd om steunouder te worden? Of ben je benieuwd of een steunouder iets voor jou kan betekenen? Of ken je ouders die overbelast zijn?

Stuur dan een e-mail naar: teylingen@steunouder.nl of neem contact op met een van de coördinatoren van Steunouder: Maren Bartels (0612465414) of Sarah Kaamouch (0638294319).

Voor meer informatie kun je terecht op www.steunouder.nl