Project Steunouder Krimpenerwaard in programma Kruispunt

Maandag 25 november om 22.50 uur besteedt het televisieprogramma Kruispunt aandacht aan het Project Steunouders. Het programma volgt twee gezinnen met hun steunouders, waaronder een gezin uit Krimpenerwaard. “Dit programma laat heel goed zien hoe laagdrempelig het project Steunouders kan zijn,” vertelt Petra Biemans, coördinator in van het project in de regio Krimpenerwaard.

Steunouders bieden kinderen een of twee dagdelen per week een thuis. Zo geven ze een steuntje in de rug aan ouders die wat extra hulp kunnen gebruiken.

Het programma Kruispunt volgt steunouders Gerdine en Sander, die nu de eigen kinderen wat ouder zijn graag een ander kind willen helpen. Ze zijn steunouder van Jordy, de zoon van Esther. Esther: “De drempel om steun te vragen is best hoog, maar het is wel een hele verademing. Het ontlast me en geeft me extra tijd met mijn dochter Chloë. Ik wil heel graag dat meer mensen weten van deze mogelijkheid. Ook als je lichamelijk beperkt bent zoals ik, kan steunouderschap een oplossing bieden.” Lees meer in het artikel van Het Kontakt.

Bekijk de aflevering terug via NPO Start.

Project Steunouder

Kwadraad is actief met Project Steunouder in de gemeente Teylingen, Gouda en binnenkort ook in Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne. Voor de laatste drie gemeenten zoekt Kwadraad een coördinator.