Samenwerking CJG en gemeente officieel ondertekent: zorg en ondersteuning dichtbij en snel geregeld!

Afgelopen maandag ondertekenden de partners van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en de gemeente een samenwerkingsovereenkomst. Hierin zijn afspraken vastgelegd die ervoor zorgen dat kinderen veilig en prettig kunnen opgroeien in Voorschoten. Gelukkig ervaren veel kinderen en ouders weinig problemen bij het opgroeien en opvoeden. Maar soms kun je daar wat extra hulp bij gebruiken. Voor hulp en ondersteuning maar ook voor kleine vragen kunnen kinderen en hun ouders terecht bij het CJG.

Sinds 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de Jeugdzorg. Vanaf die tijd werken alle partners vanuit het CJG en de gemeente al intensief samen. Met elkaar zorgen we ervoor dat inwoners die steun kunnen gebruiken, snel geholpen worden door de juiste professional. Dat kan omdat binnen het CJG en de gemeente veel verschillende specialisten met elkaar samenwerken. Ondersteuning is hierdoor dichtbij georganiseerd. Het maakt niet uit of je voor een kleine vraag komt of dat het gaat om complexe vraagstukken. De hulp of ondersteuning is altijd passend bij de vraag van de inwoner waarbij de nadruk ligt op preventie om zware hulp te voorkomen.

Wethouder Bianca Bremer: “Er wordt binnen het CJG en de gemeente prettig samengewerkt. Het is goed te ervaren dat steeds meer ouders en kinderen het CJG ook weten te vinden. De hulp is voor alle inwoners dichtbij huis te vinden. Er zijn geen wachtlijsten en dat is in het belang van kinderen in Voorschoten. Het ondertekenen van deze samenwerking staat symbool voor de basis die we samen gerealiseerd hebben en biedt handvatten om de dienstverlening nog beter te maken.”

Ouders kunnen met vragen over opvoeden en opgroeien terecht bij het CJG. Daar is geen verwijsbrief van een huisarts voor nodig. Maar ook jongvolwassenen tot 27 jaar zijn van harte welkom. Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst zal de dienstverlening vanuit het cjg en de gemeente steeds meer verbeteren. De partners versterken elkaar en hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: iedereen moet mee kunnen doen in Voorschoten.