Samenwerkingsverband GO!voorjeugd krijgt jeugdhulp Alphen aan den Rijn en Kaag & Braassem definitief gegund

Het samenwerkingsverband GO!voorjeugd met Kwadraad Maatschappelijk Werk als deelnemer krijgt de jeugdhulp in Alphen aan den Rijn en Kaag & Braassem definitief gegund.

Samen

De gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag & Braassem hebben vandaag bekend gemaakt, dat zij de organisatie en uitvoering van jeugdhulp in hun gemeenten in de periode 2018–2021 laten uitvoeren door het samenwerkingsverband waar Kwadraad deel van uitmaakt. Dit samenwerkingsverband GO!voorjeugd bestaat uit een combinatie van voornamelijk lokaal gewortelde partijen. De hoofdaannemers zijn Cardea, Curium, Gemiva-SVG Groep, Horizon, Ipse de Bruggen, Kwadraad, de Opvoedpoli, Curium en Prodeba. In combinatie met een grote verscheidenheid aan onderaannemers zorgt GO!voorjeugd voor een breed scala aan hulpverlening.

Voorbereiden

Vanaf 1 januari 2018 kunnen nieuwe cliënten zich bij GO!voorjeugd melden. Tot die tijd wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat zij het nieuwe jaar goed kan starten.

Gemeenten sturen brief

Ouders en kinderen die met jeugdhulp te maken hebben, ontvangen binnen twee weken - via hun huidige zorgaanbieder - een brief waarin de gemeente hen informeert over wat er verandert en wat het voor hen betekent. Cliënten die nu in behandeling zijn bij één van de winnende partijen kunnen hier natuurlijk hun hulptraject blijven vervolgen.  Ook voor andere cliënten geldt  het uitgangspunt dat zij hun hulptraject mogen afmaken bij hun huidige jeugdhulpaanbieder. Voor trajecten die na 1 augustus 2018 nog doorlopen, geldt dat in overleg met de cliënt bekeken wordt wat de beste oplossing is: het hulptraject afmaken bij de huidige jeugdhulpaanbieder of een passend traject bij de nieuwe. Maatwerk dus. Voor meer informatie verwijzen de gemeenten u graag naar hun website: www.alphenaandenrijn.nl/jeugdhulp of www.kaagenbraassem/inkoopjeugdhulp