Scheidingscafé De Ronde Venen: ‘En de kinderen scheiden mee’

Het Scheidingscafé De Ronde Venen organiseert op maandag 20 mei een bijeenkomst specifiek over Echtscheiding en kinderen.

Echtscheiding treft het hele gezin, want kinderen scheiden mee. Ook al ga je als partners uit elkaar, je blijft wel de ouders van de kinderen. Daarmee blijft er een band bestaan, want het ‘papa en mama zijn’ houdt niet op, ook niet na een echtscheiding. Het belangrijkste aspect tijdens het scheidingsproces is dan ook de zorg voor de kinderen. Hoe bied je de beste zorg en ondersteuning aan jullie kinderen? Tijdens deze avond word antwoord gegeven op deze en andere vragen rond echtscheiding en kinderen.

Aanwezig zijn: Natasja Huisman van Nhowmediation, zij zal informatie verstrekken over het ouderschapsplan, gezag en kinderalimentatie. Pedagogisch adviseur Marga Kraaijkamp neemt je mee in hoe je als ouders om kunt gaan met de kinderen tijdens en na de scheiding. Waar moet je op letten, wat zijn de do’s en don’ts. Maatschappelijk Werker Kees Kuiper neemt je mee in hoe je het partnerschap los kunt koppelen van ouderschap na scheiding.

Het blijft ook mogelijk om met algemene vragen over (echt)scheiding aan te sluiten bij deze avond.

Wanneer: Maandag 20 mei

Waar: Gezondheidscentrum De Ronde Venen,  Hoofdweg 1,  Mijdrecht

Programma

19.45 uur : Inloop

20.00 uur : Start met presentaties van deskundigen

20.40 uur: Bespreken van vragen en mogelijkheid tot persoonlijk gesprek

Aanmelden is zeer gewenst en kan d.m.v. het sturen van een email naar: bureaudienst.derondevenen@kwadraad.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kwadraad via T 088 900 4000 en vragen naar Marga Kraaijkamp in De Ronde Venen. Mailen kan naar: bureaudienst.derondevenen@kwadraad.nl